Minskat nyföretagande i november

Fotograf: Image courtesy of jscreationzs / FreeDigitalPhotos.net

Textstorlek

Skriv ut

Minskat nyföretagande i november

Näringsliv

November månad innebar en liten minskning för nyföretagandet i landet. Under november nyregistrerades 5 095 företag på Bolagsverket jämfört med 5 191 föregående år. Det är en marginell minskning med 96 företag eller -1,8 procent jämfört med november 2012.

Statistiken avser de fyra vanligaste företagsformerna; aktiebolag, enskild näringsidkare, handelsbolag och kommanditbolag. Aktiebolagen minskar med 2,5 procent, däremot ökar antalet kommanditbolag med 22 procent.

– Nyföretagandet har haft en relativt svag utveckling i år, september bjöd på en liten ökning men nu har vi sett fortsatt små minskningar både i oktober och november, säger Ulf Karnell, kommunikationschef på Bolagsverket. Totalt sett har nyföretagandet i år backat med 3,5 procent, men 2013 är trots allt ett ganska bra år där det hittills startats över 55.000 nya företag.

Handläggningstiderna på Bolagsverket är för närvarande cirka 10 arbetsdagar, både för att registrera ett nytt företag och för att göra de vanligaste ändringarna i ett företag.

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord