Textstorlek

Skriv ut

Kvinnliga nätverk

Ekonomi & Bokföring

Det finns en mängd nätverk för kvinnliga entreprenörer. Fördelen med att som kvinna gå med i ett nätverk enbart för kvinnliga entreprenörer är att möta andra kvinnor i samma situation, utbyta kontakter och få stöd av varandra i sitt företagande.

Många av nätverken för kvinnliga entreprenörer är lokala, ofta är det kommunen, Nyföretagarcentrum eller entreprenörsorganisationen Företagarna som ordnar dem. Ett bra tips är därför att kolla med Näringslivskontoret i din kommun eller med det regionkontor för Företagarna som finns närmast dig.

Bodil Jönsson är verksamhetsledare för Resurscentrum för kvinnliga entreprenörer i Skåne. De har sitt huvudkontor i Malmö och är ett av drygt femtio resurscentrum för kvinnliga entreprenörer runtom i landet.

- Intresset för att gå med i nätverk för kvinnliga entreprenörer har ökat dramatiskt på senare år. Många väljer att vara med i flera nätverk och kompletterar med ett nätverk som är till enbart för kvinnor, säger Bodil Jönsson.

Ett av syftena med de många kvinnliga nätverken är att öka antalet kvinnliga företagare och stötta de som redan tagit beslutet att starta eget.

- Det brukar bli en väldigt öppen stämning och bra sammanhållning på våra nätverksträffar. De flesta nätverk inom resurscentrum för kvinnliga entreprenörer arrangerar både frukost- och kvällsträffar på olika teman, t ex marknadsföring, ekonomi eller försäljning. Eftersom det bara är kvinnliga entreprenörer som träffas så bildas en speciell stämning, säger Bodil Jönsson.

Hon rekommenderar särskilt nystartade soloföretagare att gå med i ett nätverk. Det är ett bra sätt att skaffa sig nyttiga kontakter.

- Tillvaron kan ofta kännas rätt ensam för soloföretagare, och jag tror absolut att nätverken som finns till enbart för kvinnor behövs även i framtiden, säger Bodil Jönsson.


Tips på några kvinnliga nätverk

 • Resurscentrum för Kvinnliga entreprenörer
  ResursCentrum är en mötesplats och ett idécentrum med syfte att förbättra kvinnors möjlighet att starta, driva och lyckas med en egen verksamhet.
  www.kvinnoforum.se/rrc.html

 • Ineva
  Nätverk för kvinnliga innovatörer. Samlar kvinnliga uppfinnare i hela landet. De arrangerar både fysiska träffar och nätverkande över Internet.
  www.ineva.se

 • Shenet
  Stockholmsbaserat nätverk vars verksamhet har "Business as you are" som slogan.
  www.shenet.nu

 • Nationellt resurscentrum för kvinnliga entreprenörer
  Samlingssajt för alla lokala nätverk som finns inom organisationen.
  www.nrckvinnor.org

Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord