4 tips på hur du ökar företagets lönsamhet

Textstorlek

Skriv ut

4 tips på hur du ökar företagets lönsamhet

Näringsliv

Skulle du vilja öka ditt företags lönsamhet? Det är nog få egenföretagare som skulle svara nej på den frågan. Men hur kan du gå till väga när det redan känns som att du har gjort allt du kan? Här är fyra konkreta tips som kan ge finanserna en boost.

Öka storleken på beställningarna
Matten är enkel. Om du har 100 kunder som alla kan spendera 500 kronor i månaden så får du in 50 000. Om du i stället får samma kunder att spendera 700 kronor i månaden så får du 70 000. Du har alltså fått större vinst utan att behöva lägga extra på marknadsföring. För att få folk att beställa mer, lär dina medarbetare om värdet av merförsäljning och fundera på extra produkter eller tjänster ni kan erbjuda som lätt kan slinka med i ett befintligt köp.

Behåll dina kunder
Du kan öka din lönsamhet och vinst genom att ha mejl eller sms-kontakt med redan existerande kunder. Även om de är nöjda med sitt inköp så är det lätt hänt att de glömmer bort er om ni inte påminner dem och kanske handlar av någon annan nästa gång. Skicka trevliga nyheter och påminnelser om saker de kanske behöver fylla på. Viktigast av allt är att vinna kundens hjärta!

Investera i energisnåla lösningar
Ett bra sätt att spara in på utgifterna är att investera i elektronik som drar lite energi. Gå över till lågenergilampor som både är energisnåla och har en extremt lång livslängd. De kostar lite mer att köpa in, men du vinner på det i längden. Dessutom är det viktigt för dig och dina anställda med god belysning, det höjer både humöret och motivationen.
På vintern kan du satsa på effektiva värmeelement så att du inte behöver skruva ner värmen och frysa för att det blir för dyrt.

Håll dina anställda nöjda och glada
Att anställa och lära upp ny personal tar mycket tid och pengar. Undvik den kostnaden genom att göra vad du kan för att behålla dina anställda. Du kan till exempel tillhandahålla en bra kaffemaskin, erbjuda flextid, personalrabatt eller ge bonusar och små presenter. Just flextider har även visat sig öka medarbetarnas produktivitet.


Dela:

Senaste nyheter

Avancerad sökning

Ord i rubrik:

Sök

Populära nyckelord