Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Marknadsföring & Reklam

Tips på billig marknadsföring

Inlägg 1 av 10

2013-05-13, kl 10:59

Malgell

Malgell

Inlägg: 4

Tips på billig marknadsföring

Jag behöver tips på hur jag enkelt och billigt kan marknadsföra mitt företag.
Just nu använder jag mig mest av Facebook och diverse forum men skulle vilja testa något annat.

Malin
M A Ord

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 10

2013-05-21, kl 17:54

kallegula

kallegula

Inlägg: 4

Hej,
Beror på inom vilken bransch du är verksam i och vilken din målgrupp är.
Vilken är din kundgrupp?

kallegula

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 10

2013-06-03, kl 11:51

Plugs

Plugs

Inlägg: 2

Hej!
Det beror främst på hur din målgrupp ser ut, vart de rör sig och vad de går igång på.
Är du intresserad utav att annonsera i print (tidningar) så kan du kolla in www.plugs.se

Vi antecknar era önskemål (målgrupp, område osv) och kontaktar dig när vi har en relevant annonsplats för er verksamhet. Är platsen inte intressant så tackar ni bara nej. Vi tar inte in några annonser som kostar mer än 30% utav ordinarie pris.

Jag vill också rekommendera Adwords!

Hälsningar,
Fredrik Rylander
Grundare, Plugs
076-174 50 40
www.plugs.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 10

2013-06-10, kl 21:08

Fridalampe

Fridalampe

Inlägg: 1

En sak du kan göra är att använda dig av QR-koder som marknadsföringsteknik. Det är ganska rätt i tiden och det har väl blivit en slags hype kring tekniken. Det du gör är att du länkar din webbsida/facebooksida direkt till en QR-kod som du sedan kan välja att trycka på diverse produkter. Kunder kan då fånga upp ditt budskap på ett enkelt och lite annorlunda sätt via sin smartphone. Det är billigt och du får lite gratis marknadsföring genom att ligga a jour med den digitala boomen inom just QR-koder.

www.qrtryck.nu är ett exempel på ett företag som sysslar med detta, sen finns det massor av andra!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 10

2013-06-17, kl 10:10

kalforetag

kalforetag

Inlägg: 10

Som sagt försök hitta ställen dit intresserade söker sig. Som internetforum där man diskuterar relaterade ämnen. Om du har butik rekommenderar jag att du skaffar google+ konto och gör en bra profil där som syns i google maps. Det kan ge många kunder som söker lokalt.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 10

2014-12-05, kl 18:47

Annonslinjen

Annonslinjen

Inlägg: 1

Radioreklam är billig marknadsföring. Förut har det inte varit det och tidigare har möjligheterna dessutom varit geografiskt begränsade - men nu samarbetar närradiostationer över hela landet och erbjuder möjligheten till rikstäckande reklamkampanjer till mycket bra priser. Närradio har ju alltid varit billigt så detta är troligtvis en av de bättre marknadsföringsalternativen man kan investera i. Speciellt intressant är det ju med tanke på att man i praktiken når ut i hela världen med sina erbjudanden eftersom alla kanaler sänder via Webradio. En helt ny möjlighet alltså. http://www.annonslinjen.se/p/radioreklam.html

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 10

2015-12-06, kl 16:26

drivrutiner

drivrutiner

Inlägg: 31

Jag tycker ett enkelt och prisvärt alternativ är att annonsera på blocket. I alla fall när det gäller hårda varor som möbler, bilar och liknande. Jag menar en annons här då kostar runt 100 kronor(rätta mig om jag har fel). Likadant tradera.
Sedan har du ju även ett tidsödande men billigt alternativ och det är genom att använda några av alla de gratis annonser du har ute på nätet idag. http://www.annonsera.se/ brukar fungera, det finns fler av denna sorts marknadsföring.
Det som fungerar för många idag är att använda någon typ av cms för hemsida som wordpress(blogg), drupal, joomla och liknande med ett aktivt rss flöde. Sedan handlar det om att skriva saker som din målgrupp letar efter. Dagens analys har lagt ut en lista på vad svenska internetanvändare söker efter just nu. Se http://www.dagensanalys.se/statistik/soktrender/
Jag har lagt ut fler länkar som kan komma till användning på min html skola. Se mer på http://www.gbghtml.se/seo/

http://www.drivrutiner.net/program/kontor/bokforing.php -Bokföringsprogram http://www.webbgbg.se -Gratis e-butik

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 10

2015-12-09, kl 17:56

stoffe03

stoffe03

Inlägg: 116

Visserligen är det här en gammal tråd men det kan vara matnyttigt för andra läsare eller om du återvänder hit och ser det.

Enkelt, du är förmodligen kopplad till nätet, en e-butik eller liknande (sålänge det inte är en fysisk butik, kan funka men i mindre skala). Ha en närvaro i alla sociala medier som: facebook (darkpost), instagram (tävlingar), twitter, pinterest, youtube, blogga. Ett tips är att ge hundra gånger och be om något en gång. tex i din blogg eller tweets att du börjar skriva om något kopplat till din bransch/nisch något nyttigt för de som de får något utav, "how to" videoklipp eller dylikt, så att du bygger upp ett nät av följare/fans som uppskattar dig efter att du lagt ut ett visst antal givande inlägg/videoklipp så kan du precis då börja be om något tillbaka, tex. prenumerera eller gå in på min hemsida, stöd min bok det skulle verkligen uppskattas och sen börjar processen om igen. Går du och ber om något från början så kommer de flesta förmodligen tycka det är jobbigt och bara stänga ner ditt fönster.

Företagskonsult
Virtuell assistans/frilans
info@vanorden.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 9 av 10

2017-05-15, kl 15:36

elmundodelasko

elmundodelasko

Inlägg: 1

Hej!

Det finns många olika sätt att marknadsföra sitt företag. När det kommer till Social Media Marketing (ex. Facebook/Instagram/Twitter) så finns det en bra aktuell information om vad man kan göra och vilka medier som är betydelsefulla just nu på: https://www.symbiooz.com/social-media-marketing/

Sedan kan man ju köpa sökord också men det beror lite på vilken produkt du skall marknadsföra.

Lycka till! :)

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 10 av 10

2017-06-04, kl 12:34

OlovSturesson

OlovSturesson

Inlägg: 1

Som tidigare påpekat så beror det på bransch. Men förslagsvis vore Facebook ads ett bra sätt att försöka nå ut till din målgrupp. Du kan skräddarsy ganska detaljerat vad gäller vilka du når ut till. Så dina annonser hamnar, förhoppningsvis, inte hos människor som annars skulle avfärda dina tjänster.

Det har fungerar för oss på http://aktad.se i alla fall. Kolla på Youtube efter tutorials för hur man gör, det finns mycket matnyttigt där.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat