Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Marknadsföring & Reklam

Tips för att bli bättre i Adobe Photoshop

Inlägg 1 av 1

2015-02-26, kl 09:54

Colourpicture

Colourpicture

Inlägg: 30

Tips för att bli bättre i Adobe Photoshop

Lägg till prickiga och streckade linjer
För att lägga till de nya prickade eller streckade linjerna runt ditt bildobjekt, klickar du bara på ”dropdown” till höger om punktstorleken i det övre alternativfältet, samtidigt som Shape-verktyget är aktivt. Du aktiverar Shape-verktyget snabbast genom att trycka på ”U” på ditt tangentbord. Härifrån kan du välja fast, streckad eller prickad linjestil. Här finns även en knapp som heter ”Fler alternativ” (More options) där du kan justera längden på strecken och mellanrummet mellan dem.

Redigera perspektiv i vidvinkelbilder
Med det nya verktyget Adaptive Wide Angle, som finns i filtermenyn, kan man enkelt fixa ett fotos geometri genom att verktyget automatiskt skriver in fotots brännvidd. Med Adaptive Wide Angle kan du även rita linjer på böjda kanter för att räta ut dem.

Förändra en specifik aspekt i ett teckenformat
Många Photoshop-användare har fått för sig att man behöver definiera varje aspekt i ett typsnitt för att skapa ett nytt teckenformat, men detta är något som inte stämmer. Om du till exempel vill att en stil ska ändra typsnittet från standardsvart till rött, kan du enkelt ändra färg eller punktstorlek i det övre alternativfältet. Klicka på menyikonen i rutan för Teckenstilar (Character Style) och välj ”nytt teckenformat” (New character style). Nu har du skapat en ny teckenformatmall som endast består av de färgändringar eller punktstorleksändringar som du gjorde tidigare.

Sök efter ett specifikt lager
När man ska hitta ett lager i sitt projekt, men inte vet vart man ska söka är det mest logiska kanske att man letar i menyn för just lager. Men det är inte här du hittar sökfunktionen för lager, utan istället klickar du på ”sök lager” (Find layer) i menyn för valmöjligheter (Select menu). Detta gör så att en sökruta dyker upp på lagerpanelen, där du kan skriva ett lagernamn för att filtrera panelens innehåll efter det du sökte på.

Lycka till!

Hälsningar
Daniel Wisarve
042-13 77 00
http://www.colourpicture.se
http://www.colourpicture.se/guider

Svara Svara med citat