Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Regler för att sälja (våfflor?) under julhandeln?

Inlägg 1 av 3

2011-12-04, kl 11:31

username

Danne
Nyberg

Inlägg: 5

Regler för att sälja (våfflor?) under julhandeln?

Hej,

Jag har en vecka ledigt innan julafton och tänkte att det skulle vara kul att sälja något under den veckan. Jag har inte funderat igenom speciellt noga vad det skulle kunna vara, men tänker mig att våfflor, alkoholfri glögg, lussekatter etc skulle sälja väldigt bra under den sista hektiska julveckan. Jag skulle även kunna hitta på ett roligt tryck på en t-shirt och sälja eller så. Eller hitta någon annan rolig pryl.

Jag har tänkt att göra det i Göteborg eller i någon närliggande kommun. Min fråga är hur det är med tillstånd osv? Jag planerar inte att tjäna några stora summor under veckan, några hundralappar om dagen eller så kanske, utan tycker mest att det hade varit kul att testa något nytt. Förmodligen skänker jag bort en del av vinsten. Måste jag betala skatt, eller kan jag räkna det som hobbyverksamhet upp till en viss summa? Måste jag ha något form av serveringstillstånd för att få sälja glögg/tilltugg? Jag har t.ex. sett folk sälja jordgubbar på sommaren i centrum, och tänker mig att det inte behöver vara en så stor grej.

Tacksam för råd och synpunkter!

Mvh,
Daniel

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2011-12-04, kl 22:09

Idévitamin

Idévitamin

Inlägg: 28

Du måste ha tillstånd från kommunen för att sälja nånting överhuvudtaget på offentlig plats ( och ibland från polisen=

Kommunnen brukar ha platser runt om innerstaden som de hyr ut per dag, men misstänker att det kan vara rätt så fullbokad innan jul. Om det är en annan plats som kommunen inte har avsett för försäljning måste du först och främst skicka en ansökan till polisen ( kostar mellan 300-700kr) som dom därefter skickar till kommunen som får avgöra om du får ha försäljning på den platsen du har valt ut.

Du kan ta en genväg och ringa kommunen och fråga om de tillåter försäljning på den platsen du har tänkt, om de vet på rak arm att de har nekat ansökan med samma önskemål så spar du dig själv tid o pengar!

Lycka till!!
www.idevitamin.blogspot.com

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2011-12-05, kl 15:14

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Måste även ha fastighetsägarens tillstånd.
Och för allt man äter och dricker hälsovårdsnömndens OK. Finns massor med regler kring det man äter. Kolla in: http://www.slv.se/sv/grupp2/Starta_och_driva_livsmedelsforetag/ samt fråga din kommun.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat