Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Marknadsföring & Reklam

Optimering

Inlägg 1 av 8

2007-11-03, kl 17:54

username

Medlem
#52499

Inlägg: 25

Optimering

Problemet med marknadsföring på nätet är helt klart den tekniska kunskapen. Vi är många som sitter på bra företag men som inte lyckas optimera sidorna.
Jag har offerter från 6 olika företag som har viljan att samarbeta med oss. Och detta är alarmerande. Offerterna är så olika att man börjar undra.
Idag fick jag en offert från ett företag som vill ha 10 000:- som startavgift (helt ok tycker jag). Men sedan skall dom ha betalt månadsvis beroende på positionen mina sökord har på google. Här kommer dom riktigt sjuka summorna in.
Känn på denna:

Catering: plats 1-5 17500:-/mån (google)
Event: plats 1-5 24500:-/mån (google)

Detta skall var löpande kostnader per månad. Sedan om man hamnar längre ned i söket så blir det självklart billigare. Vi ligger idag på ca 30 sökord. Skulle detta företag få optimera detta åt oss så skulle det i runda slängar gå på ca 60 000:-/ månad.
Jag räknar alltid att tjänster kostar runt 600:-/ timme Inbilla mig inte att detta företag skulle lägga 100 timmar i månaden för att vi skall ligga högt upp.
Nej skärpning alla oseriösa företag.
En eloge till SEO som lämnade en av de första offerterna. Känns seriöst och prisvärt. Jag trodde att SEO skulle lämna en väldigt hög offert men jämnfört med alla skojare där ute så är det rena reapriset.

Summan av detta är. Ta in offerter massor med offerter. För det skiljer helt hysteriskt mycket. Hoppas folk inte går på dessa nitar.

Pontus

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 8

2007-11-04, kl 11:10

Andren

Andren

Inlägg: 140

Pontus ,

Har hört att många "weboptimerare"  använder dessutom bara ett program typ http://www.webposition.com/default.asp

Kanske värt ett försök innan man lägger ut dom summorna

MVH
Lars

Ps Tur inte alla miljarder web sido ägare optimerar, för vem skulle då vara högst i rank? hehe Ds

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 8

2007-11-04, kl 13:55

username

Medlem
#52499

Inlägg: 25

Har du provat något av liknande program? Jag är en teoretiker men inte en praktiker. Alla tips är välkomna. Företaget som gjort vår hemsida är otroligt duktiga men inte vad gällande optimering. Dom har hela tiden kört med öppna kort och varit otroligt prisvärda.

Som sagt har någon erfarenhet från olika program för optimering så svara gärna.

Pontus

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 8

2007-11-04, kl 14:30

Andren

Andren

Inlägg: 140

Pontus,

Prova själv, dom har 30 dagars "free trial" och dom har funnits sedan 1997 vilket talar lite för sig själv iallafall

Vidare några reviews:

http://www.evolt.org/node/440

http://www.webdeveloper.com/management/manage_reviews_webposition.html

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 8

2007-11-04, kl 14:44

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Pontus, du tar upp en viktig fråga. Så tillåt mig komma med en fundering:

Marknadsföring är A och O i företagandet, annars har man liksom inga kunder. Många nystartare "tänker bort" den delen. Och har man svårt själv så måste man, som du, ta hjälp av andra. Det är bra.

Men: Att hamna högst upp på Google är bra men räcker inte. Du vill ha "avslut" kunder som beställer din tjänst/vara. Så alla slantar skall inte läggas på weboptimering bara. Det handlar om att skapa en företagsprofil och ha något bra att erbjuda. Och få fram det unika i det man har. Marknadsföringstrategin är viktig o att involvera den i den övergripande stragtegin för det egna företaget likaså.

Google har ju olika tjänster som kostar pengar (alltfrån billigaste "pay per click"...). Yahoo likaså, MSN ... Egentligen behöver du ingen kosult för det för du kan gå in på Google och de andra och söka rätt på informationen. Fylla i online, betala och det är klart. Använder du dig av detta så får du en massa träffar, om du väljer rätt sökord - får du prova dig själv fram till.

Sedan när det gäller själva hemsidan så behöver du rätt metatags. Kodrader i början av varje sidas HTML-kod. Det finns onlinehemsidor där du fyller i och koden kommer ut automatiskt - klipp och klistra in på din hemsida. Se t.ex. http://www.webpagepublicity.com/meta-tags-generator.html 

Slutligen sätter du dig själv och besöker viktiga sökmotorer och anmäler att din hemsida finns. Förutom Google m.fl besöker du SUNET, http://katalogen.kthnoc.se/index.html och klickar på Lägg till en länk. Finns även företag i utlandet som mot en liten avgit sprider din info till hundratals sökmotorer - men det är det bara värt om din hemsida har en engelsk upplaga.

Så det behöver inte kosta mycket alls. Teoretiker i all ära, men det här klarar du. Lycka till.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 8

2007-11-04, kl 15:44

username

Medlem
#52499

Inlägg: 25

Tackar för svaren. Ja jag har lagt upp mig på diverse länkkataloger och är aktiv med adwords på google (klarade nästan det själv)
Skall genast utforska detta med koden samt en 30 dagars free kan man inte säga nej till.
Cateringsweden ligger på ca 50-300 besök per dag så det är inte helt illa. Men på de viktiga sökorden så ligger vi så långt bak man bara kan komma.
Skall kolla metataggarna imorgon med företaget som byggt sidan åt mig.

Jag erkänner helt klart att jag inte kollat upp kostnaden för marknadsföring på nätet innan jag drog igån företaget. Trodde i mitt enfald att det kostar 5-20 öre per klick. Men det är inte för inte som google kunde köpa youtube för 12 milijarder.

Jag återkommer säkert i detta ärende men är tacksam för alla tips & tricks.
Har pluggat SEO:s skola på nätet och den ger en mycket bra inblick hur det fungerar.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 8

2007-11-04, kl 15:56

Andren

Andren

Inlägg: 140

Gjorde en liten undersökning gällande optimering

Vad jag förstår är "länkar" till andra sidor väldigt viktigt för ett bra sök resultat

En annan rolig grej var: gör en Google på sökorden "optimering" "sökoptimering" "sökmotoroptimering", visst borde väl dom framgångsrika optimerarna finnas där???

resultatet av detta lilla test var att  www.seo.se, måste vara bra på det här..haha

MVH

Lars

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 8

2007-11-04, kl 16:44

username

Medlem
#52499

Inlägg: 25

Tvista göro de lärde. Det med tillbakalänkar eller rena länkar in på sidan skall påverka din sk pagerank. Men det är en så liten del av optimeringen enligt många. Det viktiga skall vara sk "dynamiska metataggar"titletaggar mm och annat som jag som inte kan kod fattar ett dyft av.

Har drivit två krogar, jobbat som köksis, kock och nu säljare sedan 4 år tillbaka inom grossistvärlden.

Varför läste jag inte data i skolan.

Får se hur vi lyckas med sidan. Skall göra ett försök under en månads tid med företaget som byggt sidan. Lyckas inte dom optimera den bättre så får vi bita i det sura och hosta upp kapital. Har dock hostat mycket senaste året...

Inläggets betyg
Svara Svara med citat