Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Marknadsföring & Reklam

MobiGear säljes

Inlägg 1 av 1

2006-05-09, kl 14:20

bjorkman

bjorkman

Inlägg: 1

MobiGear säljes

MobiGear - Gör din smartphone smartare

MobiGear startades för tre år sedan som en idé att erbjuda och introducera program och spel till handdatorer på den svenska marknaden. Genom att upplysa, underlätta och göra programvara lättillgängligt är MobiGear den naturliga platsen för personer som använder sin handdator eller smartphone både i arbetet och för nöje.

MobiGear.se har funnits på nätet sen sista mars 2004 och har sedan dess har besökarantalet ökat till en nivå på 20 000 unika besökare per månad. Varumärket MobiGear är erkänt i branschen och har idag flera större leverantörer av mobil mjukvara knutna till systemet (exempelvis Psiloc och Epocware).

MobiGear arbetar idag med flera partners och driver genom dem även försäljning där vi levererar systemet och partnern står för marknadsföringen (intäkter till partnern baseras på provision av försäljningen). Exempel på partners är idag tidningen Mobil (se www.mobil.se - > programshop) och Mobilforum (www.mobilforum.se). Varje partner har ett eget interface där man har kontroll över försäljningen, kan generera direktlänkar till sin egen shop och skapa programlistor.

Systemet är komplext och utvecklat i Java och Velocity och stöder idag betalsystemet Paynova. Plattformen stöder dels försäljning mot slutkund men även ett omfattande gränssnitt mot utvecklare som själva kan administrera sin försäljning i form av att lägga upp nya produkter, bestämma prissättning, lägga till screenshots och läsa rapporter över sin försäljning (se http://vip.mobigear.com/showpage.event?content=developer).

Vidare stöder systemet hantering av licenskoder tillsammans med de digitala produkterna enligt den praxis som finns i branschen. MobiGear Commerce System innehåller fullständig hantering av filer och bilder som lagras i vår databas. Dokumenten lagras i XML-format och kan även användas som Content Management-system för alla typer av dokument. För vidare teknisk specifikation för försäljnings- och administrationsplattformen, kontakta Niels Bosma ([email protected], 070 853 34 45).

I köpet ingår två domännamn, www.mobigear.se och www.mobigear.com. Dessutom finns en prototyp av ett program som hanterar demonedladdning direkt till telefonen för Symbian UIQ (Sony Ericsson P800/P900/P910i).

Systemet med tillhörande komponenter säljes på grund av utlandsflytt och kapitalbrist i befintligt skick. Överlämning, dokumentation och annat sker i samband med köpet. Förväntar oss seriösa bud och intresseanmälningar som kan ske via kontakt med mig ([email protected], 013 140 140 alt. 070 170 33 00).

Om det är någon som har tips eller idéer på potentiella köpare får ni gärna höra av er också!

Med vänliga hälsningar

Jonas Björkman
Sales Manager

MobiGear
[email protected]

Mob: +46 (0)70 170 33 00
Fax: +46 (0)8 458 11 54

International: www.mobigear.com
Sweden: www.mobigear.se

Svara Svara med citat