Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Marknadsföring & Reklam

Minimalism inom grafisk design

Inlägg 1 av 1

2015-02-26, kl 10:02

Colourpicture

Colourpicture

Inlägg: 30

Minimalism inom grafisk design

Minimalism inom grafisk design har nu funnits en längre tid och ger en skön kontrast till alla överarbetade, färgrika och röriga affischer, annonser och logotyper. Minimalism är en konstform som går ut på att plocka bort allt som är överflödigt och strategiskt sätta ihop de element som är viktiga för designen. Resultatet blir oftast en enkelt och tydligt, men ändå en väldigt slagkraftig design.

När man jobbar med minimalistisk design är det viktigt att man använder rätt element på rätt sätt. Det handlar främst om färger, layouter och vita utrymmen och här nedan finns tips på hur du kan arbeta för att få dessa element att jobba perfekt med varandra.

Färgval
När man väljer färger till till exempel en logotyp med minimalistisk design är det viktigt att man inte använder allt för många färger. Ett par, tre färger räcker gott och väl och de färger som är vanligast är svart, vitt och grått. Dessa färger gör att när man lägger till en kraftigare färg, som t.ex. grön, blå eller röd, i logotypen kommer loggan att sticka ut ur mängden på grund av kontrasten som skapas.

Layout
Att göra en layout med minimalistisk design kan vara riktigt utmanande, eftersom att alla element som man jobbar med är väsentliga för slutresultatet. Det som är viktigast att tänka på när du gör layouten är att betraktaren enkelt ska kunna se, läsa och förstå vad som pågår i bilden. Onödiga färger och häftiga textfonter är alltså något som inte hör hemma här.

Vitt utrymme
Att använda sig av stora vita utrymmen är något som många designers oftast drar sig för. Men när man jobbar med minimalistisk design kan detta hjälpa till att lyfta fram budskapet i designen. En regel man kan tänka på är att desto större vita utrymmen man har i sin design, desto mer framhävs objekten i bilden.

Lycka till!

Hälsningar
Daniel Wisarve
042-13 77 00
http://www.colourpicture.se
http://www.colourpicture.se/guider

Svara Svara med citat