Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Export & Import

Import från polen

Inlägg 1 av 2

2010-10-10, kl 13:44

kungen

kungen

Inlägg: 3

Import från polen


Tjenare!

Funderar på att starta eget. Har en affärsidé att importera grejer från polen och sedan sälja dom här i Sverige. Skulle en sådan affäride fungera eller har priserna gått upp i Polen sedan dom gick med i EU.

Har en kontakt i Polen som skulle kunna hjälpa till med Importen.

Till själva frågan: Vilka produkter skulle man isåfall satsa på att importera till Sverige. Alltså grejer som är billigare i polen och som man kan tjäna på att sälja i Sverige. Har förstått att byggvaror ska vara billigare i Polen. Men hur ligger det till med vitvaror, kaminer m.m.

Tacksam för alla förslag på produkter som är billigt att exportera från polen.

Ps. Måste man betala tull för grejer och hur är det med momsen?

Hej alla glada människor!!!

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2010-10-13, kl 20:02

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

"Kungen"Nja, din frågeställning är i detta läge för vag för att snabbt utvecklas till en lönsam verksamhet. Det jag menar är att du själv inte utgår från någon tydlig profil plus att du kanske inte ser en viktig problematik: Du ställer frågan om det finns billigare produkter i Polen än i Sverige. Men det är fel fråga. Frågan skall vara, om det är priset det handlar om: Finns det varor i Polen som är billigare att importera till Sverige än att importera dom från något annat land i världen? Det finns inte 2 länder, Sverige o Polen. Det finns många länder. Om tillverkningspriset är lägre i Polen men kinesiska produkter kostar hälften att importera kan du exempelvis inte lyckas. Så om du bara stirrar på Sverige o Polen fungerar det inte. Idag skulle jag inte tro att Polen generellt sett är extremt billigt. Vad jag skulle titta på är om Polen har unika produkter eller produkter av mycket hög kvalitet till bra priser. Detta måste kombineras med saker som bra service osv. En annan sak är HUR du när ut med produkterna. Kanske måste du ha service, kanske ... Det räcker inte med produkter + du skall ha en helt genomarbetat affärsplanmed budget så du vet vad du skall göra och för att undvika förluster. Du skall ställa frågan: Varför skall folk handla av mig. Byggvarumarknaden låter som en bra ide, men jag vet ingen som lyckats. Någonstans fastnar man. De som säljer byggvaror kanske inte vill ha nya leverantörer. Eller de lägger på så det blir dyrt i alla fall. Kanske om du öppnar egen lokal byggvarubutik och importerar men kräver analys. Inte minst kan man luras av att priset höjs en hel del därifrån man köper till slutkund. Från Asien oftast 5 ggr, vet ej om Polen men kanske 4 ggr. Så om eb byggb´varumarknad säljer för en produkt för 100:- så måste du köpa in för kanske 25:- i Polen för att hålla samma pris till slutkund. Och för att vara billigare kanske 15;. och då skall du se att det blir svårt med att hitta rätt priser - för rätt priser kräver oftast ofantliga mängder och det är det svårt att börja med som nyföretagare. Kan du polska skulle jag föreslå att du istället läser polska tidningar/affärstidningar där du kan se om nya uppfinnar i Polen, nya produkter ... och försöka bli agent i Sverige för någon bra produkt. Kräver att du är en bra säljare - men det måste alla företagare vara, och kostar mindre att dra igång. Lycka tillPerNew Delhi

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat