Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Marknadsföring & Reklam

Att jobba med mallsidor i InDesign (del2)

Inlägg 1 av 1

2015-02-26, kl 10:00

Colourpicture

Colourpicture

Inlägg: 30

Att jobba med mallsidor i InDesign (del2)

När du har ett flersidigt dokument i InDesign, såsom en broschyr eller katalog, kan du spara mycket tid genom att använda dig av mallsidor. Mallsidor används för att automatiskt infoga layoutelement på valfria sidor. Allt som du gör eller lägger till på mallsidan kommer att hamna på de sidor som du själv valt. Detta är perfekt om du vill infoga sidonummer, eller om du vill infoga figurer eller en viss design på specifika sidor. För att få fram detta går du bara in i menyn för sidor (Pages) och dubbelklickar på ”A-Master”.

Hur gör man?
Lägg till all design och alla element som upprepas under större delen i dokumentet; guider, sidnummer, textrutor, bildramar, grafiska element och så vidare. Du kan välja att ha mer än en uppsättning mallsidor, vilket är särskilt användbart för broschyrer, vars innehåll ofta varierar (som till exempel en textbaserad introduktion följt av många bilder).

För att tillämpa din mallsida till nya sidor, drar du den bara från ”Master Pages-rutan” till panelen för sidor. Om du redan har börjat arbeta med layoutelement, men glömt att göra en mallsida, så ska du inte få panik. Du kan nämligen på ett mycket enkelt sätt förvandla en vanlig sida till en mallsida. Detta gör du genom att dra den vanliga sidan (från panelen för sidor) till panelen för mallsidor (Master Pages).

Hur man ändrar mallsideselement på en specifik sida
Om du av någon anledning vill ändra mallsideselement på en specifik sida så är detta lätt att fixa. Om du använder dig av en PC med Windows operativsystem klickar du på elementet genom att hålla nere Shift + Ctrl. Använder du dig av en Mac håller du nere Shift + Command och klickar på elementet. När du gjort detta kan du välja och redigera elementet på den specifika sidan, medan de övriga sidorna förblir oförändrade.

Lycka till!

Hälsningar
Daniel Wisarve
042-13 77 00
http://www.colourpicture.se
http://www.colourpicture.se/guider

Svara Svara med citat