Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Marknadsföring & Reklam

Att förstå sig på hur InDesign arbetar med ramar

Inlägg 1 av 1

2015-02-26, kl 10:00

Colourpicture

Colourpicture

Inlägg: 30

Att förstå sig på hur InDesign arbetar med ramar

När man arbetar i Adobe InDesign märker man snabbt att programmet placerar in ditt innehåll i olika ramar. Detta gäller för både texter och bilder, samt databaser och interaktivt innehåll. I denna artikel kan du ta del av hur du arbetar med dessa ramer på ett smidigt sätt som garanterar att du sparar tid i ditt arbete.

Olika typer av ramar och hur de används
InDesign använder sig av två typer av ramar; text och bild. Textramen är relativt självförklarande. När du har skapat formen för en textram (vanligtvis en rektangel, men det kan även vara en cirkel eller en egen form man ritat med ritverktyget), har du två alternativ; antingen skriva din text direkt i ramen, eller importera innehåll från ett annat dokument. För att importera kan du använda dig av snabbkommandot (Ctrl + D för Windows och Command + D för Mac).

Bildramar är lite mer komplicerade att använda, men fungerar på ett liknande sätt. När du skapat en bildram kan du fylla den med färg, eller importera en bild från din dator. För att importera bilder använder du samma snabbkommando som för att importera text. Det finns dessutom fler sätt att importera bilder och text i ramarna, nämligen genom att enkelt dra den från utforskaren (PC) eller från Mac Finder (Mac) direkt till dokumentet. Detta gör så att programmet automatiskt skapar en text- eller bildram, importerar innehåll och skapar en länk till den specifika filen.

Att välja ramar
Att välja den översta ramen är enkelt, men om du har många olika ramar som överlappar varandra eller döljer varandra kan det vara svårt att hålla koll på dem. För att lättare bläddra bland ramarna kan du hålla nere Ctrl (Windows) eller Command (Mac) och klicka på den översta ramen. Detta gör så att du kan välja den som ligger under. Fortsätt på samma sätt tills du kommer till den understa ramen om du använt dig av flera.

Lycka till

Hälsningar
Daniel Wisarve
042-13 77 00
http://www.colourpicture.se
http://www.colourpicture.se/guider

Svara Svara med citat