Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Bokföring, Ekonomi & Skatter

Inlägg 1 av 1

2006-07-11, kl 09:11

foretagande

foretagande

Inlägg: 1379

Att du bokför enligt fakturametoden behöver ju inte innebära att du bokför i olika serier med journaler utan innebär ju bara att du bokför fakturor när de kommer/när du skriver dem och inte när du får betalt för dem.
Så som du nu lagt upp det så ska leverantörsfakturorna sättas in ien pärm och numreras utifrån de nummer de får i reskontran. Lev.fakt journalen och bokföringsunderlaget bildar tillsammans ett verifikat som sätts in i den löpande bokföringen på det verifikatnummer som det får.
När det gäller utbet.journal och bokföringsunderlaget så är det på samma sätt förrutom att du också måste fästa ihop dem med betalningsunderlaget som visar att själva betalningen genomförts.
Att bokföra enligt fakturametoden innebär ju att fakturorna ligger obetalda i bokföringen under kanske 10-30 dagar så jag förstår inte riktigt vad du menar med sista frågan.
Eftersom du väljer att bokföra i journaler så måste du också anjvända dem riktigt. En faktura ska inte generera en journal utan en periods fakturor blir en journal. Hur lång perioden är beror på hur många fakturor du har. Journalen får aldrig bli oöverskådlig och innehålla kanske 100 fakturor så för vissa företag tar man ut jouralen varje dag, vissa en gång i veckan och ibland kanske bara en gång i månaden.

Svara Svara med citat