Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Företagsuppstart januari 2010 - idéer!

Inlägg 1 av 10

2009-05-17, kl 13:00

username

Danne
Nyberg

Inlägg: 5

Företagsuppstart januari 2010 - idéer!

Skriver här på forumet i förhoppning om att kunna utbyta erfarenheter gällande att starta eget. Jag studerar tredje året på Chalmers och kommer att ta ett sabbatsår för att cykla till Indien. Resan har två huvudsyften:

1. Upptäcka användandet av cykel som färdsatt, samt se mer av världen.
2. När jag kommer tillbaka från resan i januari ska jag ha allt klart för att starta upp ett företag.

Nu förbereder jag företagsstarten genom att bl.a:
- Ägna 15 minuter varje dag åt att skriva och se över vilka mål jag har med företaget.
- Ägna 45 minuter varje dag åt att läsa böcker som kommer att göra det lättare att starta företaget. Än så länge har jag läst böcker inom time management, försäljning och starta-eget. Några böcker har varit extremt bra och hjälpfulla och jag delar gärna med mig av tips om någon är intresserad.

Företaget jag kommer att starta i januari kommer förmodligen att handla om att importera produkter från Indien och sälja i Sverige. Jag har som mål att ha lite olika idéer på vad jag kan importera innan jag reser, och sedan välja produkten under resan. Jag ser inga problem med att göra en marknadsundersökning på distans. Hade vart skoj om jag kunde få lite hjälp med att brainstroma idéer på produkter som jag skulle kunna importera från Indien. Några kriterier är:

- Den totala initiala investeringen bör inte överstiga 40-50 000kr.
- Den hade varit bra, men inte nödvändigt, om jag skulle kunna använda min resa. Det skulle t.ex. kunna handla om att besöka fabriker. Jag skulle också kunna använda det i markandsföringssyfte, t.ex. "Jag har cyklat runt i Indien och därför kunnat hitta den bästa...". Importera och sälja cyklar eller sportkläder skulle kunna vara ett exempel, eftersom jag kan använda mina erfarenheter från resan under försäljningen.

Hade varit roligt med lite olika tips och tankar! Jag skriver gärna här också och uppdaterar allt eftersom företagsuppstarten närmar sig. Jag kommer säkert samla på mig erfarenheter som kan vara av intresse för andra som ska starta eget.

Mvh,
Daniel

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 10

2009-05-17, kl 13:03

username

Danne
Nyberg

Inlägg: 5

Verkar som att min styckesindelning försvann. Hoppas att det går att läsa ändå.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 10

2009-05-17, kl 13:08

paulsson

paulsson

Moderator

Inlägg: 319

Kul idé, hoppas att du skriver dagbok så vi kan följa din resa. Jag måste passa på att tipsa dig om vår medlem Per som driver en fabrik i Indien som garanterat kan hjälpa dig att hitta intressanta produkter och kontakter. Se:
http://www.startaeget.se/profil/per_oberg.12293.html

Lycka till!

Chefredaktör och ansvarig utgivare på Startaeget.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 10

2009-05-18, kl 01:15

bizzniz

bizzniz

Inlägg: 36

Passa på att ta agenturen på deras nya billiga bil för ca 16 000 kr.Det hade väl varit något för Sverige.

***DEN NYA EKONOMIN***
Ekonomin, Jobb och företagande tar sig nya former och vi måste hänga med. Här får ni tips och trix. Gilla, dela denna gärna. :-)
https://www.facebook.com/dennyaekonomin/

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 10

2009-05-18, kl 01:17

bizzniz

bizzniz

Inlägg: 36

Man måste nog ha någon agent/kontrollant på plats i Indien för att kolla kvalite och genomförande.Det kan vara mycket svårt att få just det man har beställt.

***DEN NYA EKONOMIN***
Ekonomin, Jobb och företagande tar sig nya former och vi måste hänga med. Här får ni tips och trix. Gilla, dela denna gärna. :-)
https://www.facebook.com/dennyaekonomin/

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 10

2009-05-18, kl 01:20

bizzniz

bizzniz

Inlägg: 36

Jag tror annars att Indiens stora framtid är inom It och media.Så att bygga broar mellan Indien och ex Sverige för programering support mm kan var lämpliga projekt.

***DEN NYA EKONOMIN***
Ekonomin, Jobb och företagande tar sig nya former och vi måste hänga med. Här får ni tips och trix. Gilla, dela denna gärna. :-)
https://www.facebook.com/dennyaekonomin/

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 10

2009-05-18, kl 09:39

username

Anders
Nilsson

Inlägg: 3

Danne Nyberg skrev:Skriver här på forumet i förhoppning om att kunna utbyta erfarenheter gällande att starta eget. Jag studerar tredje året på Chalmers och kommer att ta ett sabbatsår för att cykla till Indien. Resan har två huvudsyften:1. Upptäcka användandet av cykel som färdsatt, samt se mer av världen.2. När jag kommer tillbaka från resan i januari ska jag ha allt klart för att starta upp ett företag.Nu förbereder jag företagsstarten genom att bl.a:- Ägna 15 minuter varje dag åt att skriva och se över vilka mål jag har med företaget.- Ägna 45 minuter varje dag åt att läsa böcker som kommer att göra det lättare att starta företaget. Än så länge har jag läst böcker inom time management, försäljning och starta-eget. Några böcker har varit extremt bra och hjälpfulla och jag delar gärna med mig av tips om någon är intresserad.Företaget jag kommer att starta i januari kommer förmodligen att handla om att importera produkter från Indien och sälja i Sverige. Jag har som mål att ha lite olika idéer på vad jag kan importera innan jag reser, och sedan välja produkten under resan. Jag ser inga problem med att göra en marknadsundersökning på distans. Hade vart skoj om jag kunde få lite hjälp med att brainstroma idéer på produkter som jag skulle kunna importera från Indien. Några kriterier är:- Den totala initiala investeringen bör inte överstiga 40-50 000kr.- Den hade varit bra, men inte nödvändigt, om jag skulle kunna använda min resa. Det skulle t.ex. kunna handla om att besöka fabriker. Jag skulle också kunna använda det i markandsföringssyfte, t.ex. "Jag har cyklat runt i Indien och därför kunnat hitta den bästa...". Importera och sälja cyklar eller sportkläder skulle kunna vara ett exempel, eftersom jag kan använda mina erfarenheter från resan under försäljningen.Hade varit roligt med lite olika tips och tankar! Jag skriver gärna här också och uppdaterar allt eftersom företagsuppstarten närmar sig. Jag kommer säkert samla på mig erfarenheter som kan vara av intresse för andra som ska starta eget. Mvh,Daniel

ITUppland

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 10

2009-05-20, kl 09:46

username

Danne
Nyberg

Inlägg: 5

Roligt med alla svar.Jag har faktiskt tänkt tanken att bli agent för Tatan men är inte alls insatt i vad som krävs så det känns som ett stort steg :)Agent/Kontrollant kan eventuellt behövas, men jag har fördelen att eftersom jag ska ca 3 månader i Indien kan jag testa produkter, besöka fabriker etc. På så sätt kan jag minimera riskerna att köpa skräp.Det är en intressant tanke att sälja tjänster i Indien till svenska företag. Jag är dock till en början främst intresserad av att sälja någon typ av produkt. Att sälja tjänster har ju dock många fördelar, vilket kan kanske borde tänka över.Tack för tipset om Per. Jag ska kontakta honom.Kom gärna med fler idéer!Med vänliga hälsningar,Viktor

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 9 av 10

2009-07-05, kl 21:42

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Det är hög tid att starta företaget innan avfärd och det redan i år med allt det du vill göra och mer därtill. allt är avdragbart och att du dokumenterar och skriver bok som också går på företaget gör att du har en fantastisk möjlighet att få en bra start.lars Arenander

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 10 av 10

2009-07-07, kl 17:30

username

Mats
Ulenius

Inlägg: 3

Kul idé med Tata Nano. Det kan ju vara värt att kontakta Tata, men kom ihåg att Tata redan finns i Europa med sitt bilsortiment (där Tata Nano-modellen dock inte ingår än). Tex så finns Tata i Italien och Spanien (www.tatamotors.es). Så det KAN ju hända att Tata snarare är intresserade av en agentur för HELA sortimentet och inte bara Nano-modellen. Sen har det gått lite rykten i pressen om att de VISST vill in i Europa med en uppgraderad version av Nanon, se tex http://www.teknikensvarld.se/nyheter/080212-nano-europa/index.xmlDet har även ryktats om att de ska jobba med Fiat för att göra en Europa-version.En annan idé som nån nämnde är ju att sälja IT-outsourcing. Du skulle alltså kunna ha agenturen för Sverige för att sälja IT-tjänster som sen utförs av nåt företag typ i Bangalore eller Chennai. Eller så kan su spana vilka heminredningstrender som kommer i Sverige om 1-2 år (jag vet inte hur) och sen gå in i rätt produkter för att vara redo, tex råsiden-gardiner. Men jag vet inte HUR du ska veta vad som blir inne om 1-2 år...Lycka till!Mats

Inläggets betyg
Svara Svara med citat