Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Lagar & Regler

Lyfta moms innan registrering?

Inlägg 1 av 3

2004-12-21, kl 16:11

username

Petter
Sjöström

Inlägg: 1

Lyfta moms innan registrering?

Hej!
Vi håller på att registrera vårt AB för moms, arbetsgivaravgift samt F-skatt men har fortfarande inte fått momsreg.nr eller F-skattesedeln från Skatteverket. Verksamheten har dock pågått under ca 1 månads tid och vi vill nu skicka fakturor samt betala fakturor. Vad gäller? Kan vi lyfta momsen? Hur utformar vi vår faktura då vi ej har moms.nr eller F-skattsedel?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2004-12-21, kl 20:24

foretagande

foretagande

Inlägg: 1379

det enklaste först. Ni kan inte skriva på fakturan att ni har F-skatt eftersom den inte är klar ännu. Oftast anger man ju inte momsregistreringsnummret på fakturan utan organisationsnummret och det har nu ju. Om ni fakturerar nu ska ni vara medvetna om att kunden egentligen bara ska betala 70% av fakturabeloppet till er och göra resten som ett skatteavdrag och betala till ert skattekonto eftersom ni inte har F-skattsedel. Med ett AB brukar dock inte kunderna vara lika noggranna med att kolla att F-skatten finns innan betalningen, men det gäller verkligen för er att se till skatten sedan betalas, annars blir det er kund som får betala in den.
Lyfta momsen kan ni ju göra utan problem men är inte registreringen klar ännu så dräjer det nog ett tag till innan den deklarationen kommer.

KarinJ

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2005-03-07, kl 14:28

speedcomab

speedcomab

Inlägg: 5

Nja karinj!
Om de har skrivit att de har f-skatt på fakturan men inte har det så drabbas inte bolaget som får fakturan av eftertaxering utan det är de som skickar fakturan som begår brott!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat