Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Marknadsföring & Reklam

Marknadsförings hjälp

Inlägg 1 av 5

2012-04-24, kl 18:16

pierlar

pierlar

Inlägg: 3

Marknadsförings hjälp

Jag är formsprutnings- och produktionstekniker och tanken är att starta eget inom detta område. Någon som har några tips och ideer hur man kan marknadsföra detta. Fokus är mot andra företag men även konsumenter om man hittar ett bra produkt att tillverka i plast.
Är mycket tacksam för alla svar.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2012-04-24, kl 23:15

Lassemannen

Lassemannen

Inlägg: 16

Jag har precis gjort ett inlägg i en annan tråd om den, för Sverige, rätt så nya marknadsföringsmodellen som har kommit att kallas för Deals. Modellen riktar sig dock mot privatkunder. Den har många användningsområden och lansering av nya produkter är ett av dem. Men du måste också tänka till innan du använder dig av modellen.

Här har du tråden där jag skrivit lite om den.

http://www.startaeget.se/forum/thread/marknadsfoering_av_e-handelsfoeretag/46987#post_53267

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2012-04-25, kl 16:36

Kolonien

Kolonien

Inlägg: 5

Googla och gör en bruttolista med 10 företag som är potentiella kunder. Ring dem och prata med dem och fråga hur deras behov ser ut. Försök att ringa in några av behoven, kanske hitta en begränsad nisch där du kan börja.

Gör en ny lista med 20 företag och kontakta dem. Försök att boka möten och träffa dem och sälja in dina tjänster. Snart hittar du en affärsmodell med tjänster som du kan erbjuda, men vikitgast är sedan att hitta ut till sina kunder och se till att träffa dem. Bli inte avskräckt av att de redan är andra som göra samma sak, försök hitta ditt eget erbjudande och försök lista ut vilka kunder som är mest lönsamma för dig.

Testa annonsering med Google Adwords, det är ett mycket effektivt sätt att hitta kunder som söker efter dig och din typ av tjänster.

Lycka till!

Fredrik Helgöstam
VD
Kolonien Coworking AB

08-21 01 02
0704-56 53 95
[email protected]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2012-05-09, kl 20:56

bmskal

bmskal

Inlägg: 5

Hejsan!
Ta reda på vilka dom största företagen är som har ditt behov och koncentrera en stor del av din marknadsföring på att nå dem. Kolla även hur dina konkurrenter arbetar för att nå kunder och lär dig av det.

Mvh
Bjording
http://www.bmskal.se
http://www.facebook.com/pages/Bjordings-mobilskal/377196605659280

Mvh Bjording
http://www.bmskal.se
http://www.facebook.se/bmskal

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2012-06-27, kl 12:03

PNE

PNE

Inlägg: 3

Det är ju i de sociala medierna som alla kunder & anställda finns idag. Jag skulle absolut tipsa om att synas där, både i de stora såsom Facebook, Twitter etc, för att få kontakt & visa att du finns. Även på olika delningssidor, där människor söker företag och inspiration, såsom http://www.whaam.com/, där lägger man bara upp sin hemsida så är det klart! Går väldigt snabbt där, medan Faceboom exempelvis behöver mer eftertanke, energi & tid.

Lycka till!
/PetroNella

Inläggets betyg
Svara Svara med citat