Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem

Sida 1 av 2

1 2
Forum Marknadsföring & Reklam

Marknadsföring av E-handelsföretag

Inlägg 1 av 13

2011-12-09, kl 11:16

RobNor

RobNor

Inlägg: 18

Marknadsföring av E-handelsföretag

Hej,

Vi har precis startat upp ett klädmärke på nätet och är i full gång med att marknadsföra oss. Vi jobbar stenhårt med att skriva i vår Facebookgrupp, ha diverse samarbeten med bloggar, tävlingar, Google adwords, sökoptimera nå ut i tidningar mm mm. Men jag är övertygad om att det finns massor av bra sätt att nå ut till kunder som vi missar då vi "fastnat" lite i de kanaler vi tycker finns. Finns säkert massor av bra samlingsplatser där det är bra att synas (som starta eget). Vi vet att vi har en väldigt bra hemsida och produkt, men syns man inte finns man inte. Tacksam för svar som rör både nätet och utanför nätet. Som för de flesta nystartade företag så är ju budgeten därefter.

Idag finns vi bara på nätet men vi söker även butiker som vill bli återförsäljare av våra kläder. Har ni tips på sådan eller har egen butik och är intresserad är det bara att höra av sig:)

Ni hittar oss på www.pinkoholic.se

Mvh
Robert
[email protected]

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 13

2012-04-24, kl 13:43

rebeccac

rebeccac

Inlägg: 1

Funderat på flyers att dela ut i storstäderna?


maila mig infolivefoto.nu om du är intresserad.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 13

2012-04-24, kl 14:55

Rav3n

Rav3n

Inlägg: 6

Hej! Som du vet så är det all-in på social media nuförtiden. Och som jag då har tolkat är det viktigt att använda dig av fler kanaler än facebook för att öka omfånget. Se till att skaffa twitter konto och ordna din G+ profil där finns potential. Se till att göra en ordentlig beskrivning på butiken på bägge profilerna med bilder och länkar.

Speciellt för e-handel så fungerar tävlingar väldigt bra och är billig marknadsföring.


hälsningar Robin
blog.irobin.se
Jag har twitter, http://twitter.com/irobindotse

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 13

2012-04-24, kl 22:34

Lassemannen

Lassemannen

Inlägg: 16

Har du tittat något på den nya marknadsföringsmodellen med så kallade deals? Deals skulle man kortfattat kunna säga är oslagbara tidsbegränsade erbjudanden på en vara eller tjänst som företag annonserar ut, ofta genom en dealsite. Inte så sällan krävs det att man sänker priset med åtminstone 50% samtidigt som du i en del fall kan begära ett minsta antal köp för att en deal ska gälla. Kunderna betalar direkt på dealsiten och får en värdekod som de använder hos företaget. Kunderna har möjlighet att rekommendera dealen till andra genom sociala medier och e-post. Dealsiten tar sin provision och betalar ut resten till företaget. Det finurliga med modellen är att kostnaden för själva annonseringen är provisionsbaserad. Man betalar alltså ingenting om det inte är någon som köper erbjudandet. Nu fungerar det lite olika hos olika dealsiter så denna förklaring är bara övergripande så att du kan få en bild av vad det är.

Det finns också en del saker som du måste tänka på om du ska använda dig av deals. Den första frågan du måste ställa dig är vad du vill ha ut av ditt erbjudande. Vill du t.ex. tjäna pengar på själva erbjudandet eller är den till för att kunder ska upptäcka att du finns. Eller är det kanske är tillbehören till din vara som generar vinsten, etc.

Din kostnad för en deal är att du först måste sänka ordinarie priset, ofta med 50%. Sedan får du betala en provision av den intäkt som du får genom dealen. Provisionen är olika men ganska ofta mellan 35–50%. Det här ska du ställa mot kostnaden för att annonsera på annat sätt och det resultat det ger. I betänkandet kan du också lägga in att via deals behöver du inte oroa dig för att du får betala för en annons som inte ger någon kund. Du måste också titta på hur många erbjudanden ditt företag klarar av ekonomiskt. Det finns de som nästan gått omkull för att de lät för många köpa deras erbjudande. Det är visserligen inget unikt för just den här modellen men jag vill ändå påpeka det. Du måste alltså göra din matte. Något annat som kan vara värt att tänka på är att beroende på avtal så kan du få vänta upp till 30 dagar innan du får din utbetalning. En del har också flera utbetalningar så att du kan få en del pengar tidigare.

Sedan bör du ha en plan för att behålla kunderna också. När de besöker din butik för att få sin vara, vare sig det är på internet eller i en fysisk butik, ska de vilja återvända och helst berätta för andra vilken suverän butik du har.

En annan sak som du kan använda deals till är att själv få bättre priser av din leverantör samtidigt som du säkrar ditt kundunderlag. Men det kan vi ta en annan gång om du tycker det låter intressant.

Ovanstående är som sagt bara övergripande så du får en liten bild av modellen. Om man använder deals på rätt sätt är de ett fantastiskt sätt att marknadsföra sig på men du måste lägga ner lite jobb med att räkna och fundera på om modellen kan användas på ett sätt som passar dig. Jag har följt utvecklingen i ca 2 år och har kommit så långt att jag nu håller på att utveckla en ny variant av en portal för just deals som sänker provisionskostnaden rejält så det öppnar upp för fler produktgrupper.

Här följer några länkar till en del större dealsiter. Om du inte vill använda dig av deals själv så kanske du hittar något att köpa istället.

www.groupon.se
www.letsdeal.se
www.lokaldealen.se
www.enirodeals.se
www.gruppi.se
www.dealie.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 13

2012-05-07, kl 15:20

17november

17november

Inlägg: 3

Hej !

17:e November är ett företag som levererar svenska/nordiska besökare till Er hemsida till ruskigt bra priser.
Jag har själv arbetat med detta under 7 år och får vardagligen in nya/återkommande beställningar på denna tjänst.

Vi erbjuder 3 paket just nu endast för startaeget.se

Small
5000st svenska besökare
799:- + moms

Medium
10 000st svenska besökare
1499:- + moms

Large
50 000st Nordiska besökare
6999:-

Dessa priser gäller endast EN gång per företag.

Har ni frågor ?
Maila oss på [email protected]

//17:e November

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 13

2012-06-19, kl 11:06

mobilizer

mobilizer

Inlägg: 12

Testa att skapa en grupp eller facebook shop. Invitera in dina vänner som inviterar in sina vänner etc. Strategin är gratis i allafall. Värt att testa. Lycka till

http://mobilizer.se
--
Facebook Shop

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 7 av 13

2012-06-29, kl 00:39

soleah

soleah

Inlägg: 18

Om du är intresserad av besökare så kan vi erbjuda plats/kategori specificerade unika Svenska besökare till er sajt, äkta Svenska surfare omdirigerade till er sajt.

En liten del av vad vi har att erbjuda, allt till mycket förmånliga priser förstås.

Vänligen

Internet är Världen i en liten skärm, lär dig att nyttja den... www.ibyn.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 8 av 13

2012-06-29, kl 09:46

mobilizer

mobilizer

Inlägg: 12

I Mobilizers butiker finns inbyggt med Social share funktionen kan dina besökare och kunder snabbt och enkelt dela med sig av dina produkter ute på Facebook bland sina vänner. Använd detta verktyg för att utnyttja kraften hos mun mot-mun marknadsföring.

Lycka till,

http://mobilizer.se
--
Facebook Shop

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 9 av 13

2012-08-22, kl 23:36

fitnes

fitnes

Inlägg: 7

Marknadsför helt kostnadsfritt på www.super-deal.se.

Just nu kan du lägga in ditt erbjudande som dagens deal – helt kostnadsfritt!

Gäller endast Augusti ut.

Läs mer på www.super-deal.se

Med vänlig hälsning,

SuperDeal Sverige

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 10 av 13

2012-08-23, kl 10:05

soleah

soleah

Inlägg: 18

Eller så köper ni er Svenska unika webbtrafik hos oss på www.seproffsen.com

Pris exempel: 100.000 Unika svenska besökare: 1600:-

Internet är Världen i en liten skärm, lär dig att nyttja den... www.ibyn.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Sida 1 av 2

1 2