Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Bokföring, Ekonomi & Skatter

Internetbutik

Inlägg 1 av 2

2012-02-07, kl 15:52

timgranqvist

timgranqvist

Inlägg: 1

Internetbutik

Hej! Är helt ny här och den enda erfarenheten jag har av eget företagande är UF på gymnasiet för ett par år sedan. Jag är 22 år gammal och är i valet och kvalet om jag ska studera lite och börja arbeta inom ekonomi, eller om jag ska förverkliga min dröm och starta en innebandybutik här i nordvästra skåne :) Om jag nu ska starta eget, så tänkte jag vara realistisk och börja med en postorderbutik då jag inte har något direkt kapital att starta med.

Min första fråga är då: Kan man starta ett företag samtidigt som man är anställd hos ett annat? Så att man slipper vara orolig för inkomsten..

#2 Det finns ju ingen sån här typ av butik i hela skåne, utan Halmstad är ju det närmaste, men dock så finns ju de vanliga stora sportkedjorna i massor. Tror ni det går att konkurrera mot dessa, om man är "specialiserad" inom ett ämne?

#3 Är det värt risken att skippa allting och starta upp eller borde jag plugga först och sen se hur läget ligger?!

Kanske inte de smartaste frågorna men jag är ändå lite "orolig" för hur allting kommer te sig om jag skulle starta eget :)

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2012-02-16, kl 20:30

StealMyStyle

StealMyStyle

Inlägg: 38

Du får ha företag vid sidan om ditt vanliga jobb så länge det inte konkurerar med det du jobbar inom eller att det på annat sätt går ut över din jobbsituation.

Om jag vore dig så skulle jag plugga och starta upp företaget samtidigt som du gör det. Det är så jag gör. Då har du ändå rätt till csn så att du har en inkomst samtidigt som du an bygga upp ditt företag på fritiden. Om det skiter sig med företaget så har du då en utbildning och har bättre chans att få jobb.

Jag har ingen koll alls på den branschen du är inne på. Men om du gör dig känd för att antingen ha bättre priser än sportbutikerna eller att du har ett mycket bättre utbud så kommer det säkert att funka.

Steal My Style

Inläggets betyg
Svara Svara med citat