Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Grossist/fabrik för t-shirts

Inlägg 1 av 4

2011-11-29, kl 21:09

inna

inna

Inlägg: 3

Grossist/fabrik för t-shirts

Hej!

Jag och en vän vill starta webbutik och börja sälja bla tshirts på den. Jag har letat runt som en galning efter just de typerna jag vill ha, hittar absolut ingenting. Vi letar efter större tshirtar, eller längre, låg hals osv, men förmodligen även lite vanligare. I framtiden vill jag öppna egen riktig butik och tänkte då kanske införa dessa i butiken.
Iallafall, är det någon här ute som har kontakter runt fabriker där man kan beställa sånt här och i sådana fall i en mindre mängd till en början då vi egentligen inte alls vet så mycket om det här?

skicka gärna iväg ett mail till mig!

Med vänliga hälsningar
Anni

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 4

2011-12-01, kl 20:55

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Jag har haft haft fabrik i 5 år.
Men problemet är: Mindre mängder. Inte lönsamt för någon. Vad de flesta inte inser att i en ny design kan T-tröja nr 1 kanske kosta så mycket som 10.000 kronor eller mera. Om man då vill tillverka 20 stycken... blir det dyrt, initial kostnad 500 per plagg plus tillverkningen av dessa 20. Om man däremot tillverkar 5.000 styck så blir den initiala kostnadem bara 2 kronor per styck.

Handsydda exklusiva damklänningar kan man tillverka i få exemplar. Men inte T-tröjor - om det inte finns tyg i lagret och man kör på befintlig design, osv. Skall man trycka en T-tröja är det också dyrt i små mängder.

Skall du ha små mängder och inget tryck, köp in tyget själv och hitta en sömmerska.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 4

2011-12-01, kl 23:18

inna

inna

Inlägg: 3

Tack för svar!

Okej! Men det jag tänker på är att formen på de t-shirts vi vill ha egentligen inte är så annorlunda från vanliga, bara lite större. Vi vill ha viskos eller något annat mjukt tyg och inget tryck, färgerna ska vara vit, svart och grå.
Formen ska likna på dessa:

http://api.acnestudios.com/media/catalog/product/cache/21/image/x630/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/1/5/15D114-108_a_240_2.jpg

http://api.acnestudios.com/media/catalog/product/cache/21/image/x630/17f82f742ffe127f42dca9de82fb58b1/2/5/25K114-766_a_0120_1.jpg

http://cdn.aws.weekday.com/sites/default/files/products/easy_tee_print_76_grey_mel.jpg


Tror du inte att sådana mönster finns på fabriker? eller tycker du fortfarande att jag borde kontakta en sömmerska? Jag tror inte 5000 tröjor känns så bra att börja med, vad skulle i sådana fall vara den minsta mängden som blir lönsam för båda parter?

Tusen tack!
Anni

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 4

2011-12-02, kl 08:54

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

När en fabrik beställer tyget från en fabrik som gör tyger, för denna typ av tyger, brukar det vara 100 kg som är minimum. Grovt räknat räcker detta till 500 vanliga T-tröjor. Köper man tyget från grossist kan man köpa in mindre, men priset per meter/kg är högre, kvaliten på tyget kan inte garanteras och man kan ev. inte få samma kvalitet senare. Grossister säljer hela rullar - och trikåtyg hos grossister ligger på stora rullar.

Mönster: De flesta fabriker som tillverkar T-tröjor bör ha liknande mönster. Men varje beställare har egna mått. Storleken M i USA motsvarar ungefär storleken L i Europa. Men en del vill att kunderna skall bli glada genom att kunna använda en mindre storlek (läs känna sig smalare) och ökar måtten något. Sedan finns det löst sittande och tajt sittande modeller - och skall man ha tajt bör tygets elasticitet matcha.

9 av 10 fabriker tillverkar inte mindre än 1.000 per design men är OK med olika färger bara man löser tygfrågan. En del säger OK till 500, och de som gör mindre håller ofta en lägre nivå på kvaliten eller ... varför man måste kontrollera tillverkningen noggrannare.

Tänk på att en fabrik fungerar med produktionslinjer där olika arbetare gör olika saker - en syr vänsterarmen, en ... och det tar normalt 100 plagg innen en produktionslinje har fått upp farten och fått in den rätta känslan. Vid mindre mängder får man ta sömmerska eller provskräddare - de gör allt i ett plagg men arbetar mycket långsammare vilket kostar extra pengar. Små beställningar får alltid vänta på större beställningar i en fabrik, dvs små beställningar kan ta extra lång tid.

De modeller i enfärgat som du visar bör kosta runt 25-28 kronor per styck, plus viss grundkostnad, plus transport, importtull och införselmoms.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat