Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Finansiering & Riskkapital

Har en affärsidé, behöver kapital

Inlägg 1 av 1

2011-07-15, kl 20:41

ctrlaltaly

ctrlaltaly

Inlägg: 2

Har en affärsidé, behöver kapital

hej! Jag har en affärsidé som jag tror kan vara en bra en. Nu är det så att jag inte har något direkt kapital till detta då jag inte har jobb för tillfället.

Jag vet att arbetsförmedlingen har en starta eget kurs och där kan man då få ett bidrag från dem (om de då anser att det är en gynnande affärsidé). Men jag är "för ung" för att gå den kursen.

Jag har haft lite kontakt med ALMI innan och jag vet att de hjälper folk som vill starta eget. Iallafall, Jag skulle vilka ha ett möte med dem på ALMIs riskkapital MEN nu är det så att jag är lite orolig. Jag har inte ens råd att ta patent på min idé så jag (för att jag tror att den är så bra) lite orolig att ifall de gillade min idé skulle tacka nej och säga att det inte är genomförbart och sedan själva ta idén. haha jag vet att jag kanske låter lite paranoid, men man kan inte vara för säker liksom.

Så, vad skulle ni rekommendera mig till:
1) Ha ett möte med dem ändå, de kommer inte ta min idé - även om den är bra och de kan då ge kapital som även inkluderar patent.
2) Spara tills jag har pengarna till patent, även vetandes om risken att det KAN vara någon som kommer på EXAKT samma idé som mig och då spelar det ingen roll om jag va först.
3) Annat: "Skriv motivering här"

Helst av allt vill jag bara att det ska gå snabbt för jag vill verkligen komma igång med det, så jag ser nackdelar med både 1 och 2 så jag behöver andras åsikter. Andra som vet mer än de jag frågat om hur verkligheten ser ut.

Tack på förhand!

Svara Svara med citat