Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Designa underkläder

Inlägg 1 av 5

2010-06-27, kl 22:36

username

Sophie
Hedlund

Inlägg: 2

Designa underkläder

Hej!

Min affärsidé är att börja designa egna underkläder. Jag känner nämligen att det aldrig finns någonting som jag vill ha, måste själv beställa alla mina underkläder från England. Det jag är ute efter är något som är snyggare och bättre kvalitet än H&M, Lindex och Kappahl (det ska dessutom vara inriktat på bara underkläder, och inte bara vara en liten underklädesavdelning), men det ska inte vara så dyrt som Twilfit och NK underkläder oftast är. Det ska inte heller vara porrigt, utan snygga underkläder man kan ha till vardags. Lite som Ann Summers Knickerbox kollektion (http://www.annsummers.com/webapp/wcs/stores/servlet/categorydisplay3_cp%7C%7Cet!letc~ev!10210%7C%7Cet!letc~ev!39803%7C%7C_40151_39803_-1_10210_10001)

Jag har hur mycket idéer som helst, huvudet bara svämmar över Planerar att sälja på en webshop till att börja med, och om det går bra kanske öppna någon butik i verkligheten också.

Så, det jag undrar nu är:
1. Vet någon var jag kan få mina underkläder uppsydda? Tips på tillverkare? Vad kan det kosta?

2. Hur mycket är lagom attt köpa in första gången? Man vill ju inte att allt ska ta slut, för om någon går in på min sida och ser att allt är slut så kanske de tycker att jag är dålig och inte går in på sidan igen. Dåligt första intryck liksom.

3. Vad är bäst? Starta enskild firma eller aktiebolag? Jag skulle ha råd att lägga ut 100 000 på det här, men det skulle kännas betydligt skönare att kanske bara lägga ut 20-30 000 till att börja med.

4. Tror ni att det här kan vara en bra idé? Jag har förstås själv surfat runt mycket de senaste månaderna och letat till mig själv, men aldrig hittat något jag vill ha. Och jag har även hört runt med folk i min närhet som också känner att de saknar snygga vardagsunderkläder. Men ni känner ju inte mig, så jag kan tänka mig att ni är lite mer brutalärliga än mina vänner är.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2010-06-28, kl 16:19

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Jag har fabrik i Indien. Men klarar inte alla typer underkläder men en del, andra ordnar jag hos andra tillverkare.

Att tillverka liten upplaga är dyrt eftersom grundkostnaderna finns där oavsett mängd. Nyckelfråga brukar alltid tyget vara. Om det finns i lager eller måste tillverkas. Bra priser får du när du når upp i vissa mängder. Men det handlar också om just din design är priskänslig eller inte. Vilket segment av marknaden du vill nå. Skall du bara sälja via internet eller grossa till butiker också? Isåfall kan du skapa en provkollektion, ställa ut på mässa och få lite mer volym i det hela. Så mängder handlar även om priskänslighet osv.

Börja med enskild firma och byt till AB när det bär (annars tror jag det är 50 och inte 100 tusen numera för AB.

Kan vara bra ide, men bara om du har en genomarbetad startegi. Att du vet vem du skall sälja till för hur mycket, hur många köpare det finns och hur många av dom som kommer handla från dig, osv. En plan, En budget. Det räcker inte att ta fram snygga produkter. Du måste sälja dom. Och duktiga säljare säljer även mindre bra produkter medan andra är dåliga säljare (eller sådana som undviker säljsituationer) och då går det inte bra oavsett hur bra grejer man har.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2010-06-28, kl 16:24

eliasn

eliasn

Inlägg: 48

Hejsan Sophie!

Angående vart du ska få dem uppsydda så beror det nog på kvantiteten du ska producera åt gången. Vid större kvantitet kanske ett land som Indien, Bangladesh eller så kan vara aktuellt?
Det är iaf möjligt men du får själv avgöra vilket som blir det bästa alternativet för dig ur ekonomisk synvinkel samtidigt som du får den kvalité du vill ha.

När det gället hur mkt du ska beställa in första gången beror det på vilken leverantör du väljer. Du måste titta på hur lång tid de tar för dem att producera och leverera till dig från att du gjort en beställning.

Jag rekommendera aktiebolag som företagsform då du ska jobba via en webshop. Det ger ett mer professionellt intryck.

Om det är en bra idé har jag faktiskt ingen aning om.
Jag personligen är inte jätte kräsen med underkläder. Tror inte jag hade letat runt på nätet efter ett nytt märke.



Med vänliga hälsningar

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2010-07-15, kl 01:03

netpage

netpage

Inlägg: 12

Kan ju vara en bra idé. Om du känner dig i behov av en billig webbshop så kan du kontakta mig. www.netpage.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2010-07-15, kl 10:29

username

Sophie
Hedlund

Inlägg: 2

Jag kan hålla med om att ett aktieobolag ger ett seriösare intryck, och jag vill verkligen göra ett seriöst intryck. Känns som A och O när man har en webshop. Någon som vill berätta lite mer om hur det fungerar? Om jag startar ett aktiebolag, kan jag då använda pengarna jag startat för till att köpa in saker? Eller blir uppstartandet bara en extra utgift?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat