Inlägg 1 av
6
2009-10-19, kl 22:01
upnorth
Inlägg: 36
Återförsäljning/säljagent samt webbverksamhet
Har funderat på att starta eget lääänge inom det senare men ska försöka få in en del försäljning då det är min huvudsakliga yrkeskunnighet.
Kommer att skaffa F-skattsedel (så snart jag får till ett fungerande e-leg) och sätta upp konton osv.
Har redan nu 2 potentiella kunder för säljbiten, en i Sverige och en i Norge så det rullar på fortare än väntat. Har dock aldrig jobbat med annat än privatpersoner och produkterna i fråga vänder sig åt större företag och kommuner. Följer IDG.se slaviskt och är väl bekant med begrepp som IT-upphandling, ramavtal osv men om någon har tips på böcker eller sidor om den här typen av verksamhet är jag tacksam!
Just webbverksamheten är lite klurigare. Personligen är jag mer en idéspruta och är bara insatt grundläggande i programmering (PHP), databaser (MySQL) och design. Har flera bekanta jag skulle vilja involvera men problemet är hur jag ska ersätta dem? Måste jag formellt anställa dem eller kan jag skriva frilansavtal och vilka regler gäller för respektive metod?
Får man förresten fritt skicka mail till företag vars webbplatser man utvärderat och erbjuda sig att förbättra den eller måste man som via telefonförsäljning köpa godkända register osv?
Världens bästa motto: Ja fan, jag är på!
Svara
Svara med citat
Inlägg 2 av
6
2009-10-21, kl 13:10
Illvillja
Inlägg: 55
Jag får ofta projekt och idéer där jag inte har all kunskap själv. Jag jobbar oftast tillsammans med partners som jag vet behärskar dessa områden och jag antar att det går att likställa med din önskan att ta in dina bekanta. För mig har det hittills inte blivit bekymmer med anställningar och sådant då de jag jobbat med alla har egna företag och fakturerar mig så kan inte riktigt ge dig råd där. Däremot om du funderar över hur du ersätter dem så brukar jag alltid erbjuda delar av den intäkt jag får baserat på arbetsbördan. Är det något så när lika så ger jag 50% av mina intäkter till mina partners, gör jag 75% arbete får de 25% osv.
Detta är en genväg som dock kan sänka dina marginaler i längden, men innan man har allt för mycket kapital tycker jag att det är klart gångbart (det är betydligt större risk att anställa någon med fast lön).
Jag är ingen jurist, men kan inte tänka mig att du måste ha speciella register för att kontakta ett företag och erbjuda de dina tjänster.
Maximerar du intäkterna i ditt företag och din affärsidé? Låt mig och mitt företag hjälpa dig att bättre utnyttja potentialen och hitta nya inkomstvägar och effektivisera dem du redan har!
Inläggets betyg
Svara
Svara med citat
Inlägg 4 av
6
2009-10-28, kl 21:08
paulsson
Moderator
Inlägg: 319
Även om lagen säger att man kan skicka e-postreklam till företag så har alla internetleverantörer hårda och tydliga regler att man inte får skicka så kallat spam.
Chefredaktör och ansvarig utgivare på Startaeget.se
Inläggets betyg
Svara
Svara med citat
Inlägg 6 av
6
2010-04-28, kl 18:28
Rasmus
Orsén
Inlägg: 61
Är det någon som vet hur det fungerar i Danmark när man anställer personal? Vad är det för sociala avgifter och skatter man måste ta hänsyn till och hur mycket arbetsgivaravgifter är det? Hur mycket ska respektive part betala?
Rasmus Orsén, Export Manager
Swedish Export Service
Telefon: 018-4106967 / 0762833476
[email protected]
Inläggets betyg
Svara
Svara med citat