Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Export & Import

Sy koskinn och importera

Inlägg 1 av 4

2010-03-28, kl 10:40

xx

xx

Inlägg: 1

Sy koskinn och importera

Jag vill börja sy upp lite produkter av koskinn och importera. Jag tänkte mest göra det här på kul, inte som en heltidssyssla.
Jag tänkte åka till Asien i sommar och på plats få kontakt med nån liten skutt som syr och på så sätt kunna ge lite jobb till fattiga, gärna kvinnor.
Nu till min fråga: Finns det länder som är lättare resp svårare att importera från? Billigare resp dyrare? Tex Indien jämfört med Sri Lanka?
Finns det nån som känner nån som gjort liknande som redan har upparbetade kontakter i nåt land i Asien som stödjer projekt för fattiga?
Eller nån som har något tips om var jag kan söka på nätet?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 4

2010-03-30, kl 13:05

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Behöver du hjälp i Indien så bor jag där.
Maila gärna på [email protected]
Per

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 4

2010-04-01, kl 22:33

username

Naeem
khan

Inlägg: 14

jag tror, du kan hitta mest koskinn i bangladesh och pakistan.. det finns inte mycket koskinn i indian för religion respekt. jag kan kanske hjälpa dig att sy upp och importera. Mvh. Nami.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 4

2010-04-02, kl 15:40

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Naeem: Om du inte kan något så skall du inte yttra dig om det. Helt rätt att det finns religiösa aspekter på saken i Indien. Men samtidigt finns det troligen inget land i världen med fler kor än vad det finns i Indien (Kanske 20 ggr mer än Pakistan och Bangladesh tillsammans). Så tro mig: Koskin finns det gott om. Två områden i Indien är "skinndistrikt" där man tillverkar skinnkläder, väskor, hästsadlar, ... även av koskin. De flesta som är yrkesverksamma i denna handel är muslimer (en minoritet av folket men dominerar vissa yrken).

Sedan om man skall besöka Asien så är Pakistan knappast ett land man bör välja att sätta upp på sin lista. Alla länder har sina för och nackdelar, men Pakistan, Afganistan, Burma, Nordkorea ... är exempel på länder man inte väljer. Sedan skall man även se till att bete sig rätt och besäka rätt ställen i de andra länderna...

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat