Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Export & Import

Pålitliga?

Inlägg 1 av 6

2007-04-13, kl 13:43

username

Mikael
Lundgren

Inlägg: 5

Pålitliga?

Hej! Är ny på import-biten. När man importerar från Kina, vill de ha betalt i förskott, direkt in på sina bankkonton. Kan man lita på de kinesiska företagen. Någon som betalat och inte fått sina varor?

Vänligen / Mikael

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 6

2007-04-13, kl 14:21

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 6

2007-04-13, kl 14:28

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Många har blivit lurade, får inget, får fel, får dålig kvalitet osv. Men oftast fungerar det. Kolla upp dem på Internet, deras egen hemsida, på google söker du på deras företagsnamn o kollar att de inte finns med på någon lista över dåliga företag, plus be om referenser du kan kontakta. Sedan är det bara att ta chansen o betala om den beställning är liten.

Är den stor, så kan du öppna L/C, remburs heter det på svenska, men den kostar några tusen plus %. Fast då kan du ha olika villkor som de skall uppfylla. Villkoren skall de kunna dokumentera i dokument (bankerna handlar bara med sådana) som t.ex. packlista och intyg på att varona skickats, osv. Svenska banker tar ut flera tusen plus sin procent o det är dåligt, i England kostar ofta en L/C 70 pund. Punkt,

Lyca till
Per, New Delhi

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 6

2007-04-13, kl 15:27

Magnus Olsson

Magnus Olsson

Inlägg: 351

Du kan också använda dig av Betalningsförmedling. Ex på sådan kan du finna under tjänster på www.mindthemark.se

Mvh

Magnus Olsson
Uddatorp AB

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 6

2007-04-15, kl 09:39

wuya1019

wuya1019

Inlägg: 38

Hey är manen, där riskerar i varje affär, så du bör få ordnar till för att uthärda den. Men jag kom från Kina, mig bor på här, en import-exportaffärsman som väl. Som jag vet, gillar mest av affärsmannen eller kinesföretaget inte bedrägeri.
Därför att som en framsynt köpman, inga den skulle något liknande att göra en beställer affär. Så är detta det verkligt villkorar i Kina. Naturligtvis kan du se till internet, google, att lära mer info av företaget som du intresseras, och, mer du finner ut, lite possiblityen du möter ett bedrägeri.  Och hälsningar behöver insättningen, allt kinesiskt företag det, om ett inte behöver det, i stället kanske dig bör betrakta hans facticity. När jag handlar med Swidish, behöver jag denna för. L/C är en goda väljer också, men u-behov att betala för plus-laddar. Önska att du har ett bra samarbete med kines, på något sätt.

Wuya
[email protected]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 6

2007-04-15, kl 10:18

username

Per
Thörnquist

Inlägg: 39

Importerar från tre olika fabriker i Kina och betalar i förskott via banköverföring. Visst, möjligheten finns att du blir lurad. Men det har inte hänt mig. Jag har haft goda kontakter, fört samtal över msn innan affär och börjat med en lite order för att bestämma kvalité, leveranssäkerhet osv.
Jag har bara goda erfarenheter och dessutom började alla mina kontakter via alibaba.com, som också anses vara en tveksam kontaktyta.

Man måste nog chansa lite :)

mvh
per
www.tillhenne.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat