Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Webb & E-handel

Hur får man varorna?

Inlägg 1 av 2

2008-05-05, kl 17:24

username

Maria
Tjulander

Inlägg: 1

Hur får man varorna?

Hej!!

Jag har funderingar på att starta en webbshop, men har ingen aning om hur man gör. Jag då som vill sälja en viss sorts skor på nätet, ska jag då ta kontakt med skobutiker och fråga om ett samarbete, eller hur gör man? För man måste ju få varorna på nåt sätt.......

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2008-05-05, kl 18:30

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Maria

Skobutikerna är dina konkurenter. Deras priser till dig är ju samma som slutkunden betalar om du då säljer deras skor med ditt påslag pluss fraktkostnader kommer dina vara minst dubbelt så dyra som i butiken.

Man handlar av grossiter i Sverige eller exportörer i andra länder. Men det finns minimum osv. och du behöver en tydlig affärsstrategi för att lyckas.

Ett par saker till om att ställa frågr här på forumet:
-Ofta är frågorna redan besvarade, flera gånger om, på forumet. Läs gamla trådar innan du ställer en ny fråga.
-Frågor av karraktären "Hur gör man när man startar eget?" Eller "hur startar man en website" kräver egentligen svar som är som en hel bok. Det är fel att ställa sådana frågor på forumet eftersom ingen orkar skriva en bok som ett svar Är du helt ny till företagandet bör du först skaffa dig baskundkaper via någon starta eget kurs (Finns många sådana, fråga på Arbetsförmedlingen eller den näringslivsansvarige på din kommun vart du hittar dessa kurser.) En annan bra ide är att hitta någon som gör något liknande och fråga dem. Skall du öppna butik. Fråga någon som har butik (men undvik kanske de som blir dina konkurrenter - då är det bättre att fråga andra sortrs eller i en annan stad.) Förr ordande även posten kurser i att starta postorderföretag eftersom de villa ha fler kunder. Du kan kolla om dessa finns kvar.
Steg ett är alltså att skaffa grundkunskapen. När du sedan behöver komplettera och få svar på någon speciell punkt, så ställ den på Forumet på Starat Eget. Jag är en av dem som brukar svara. Jag sitter i New Delhi och hjälper folk att göra affärer med Indien pluss att jag har en egen fabrik som tillverkar kläder.
Ha en bra dag

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat