Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Bokföring, Ekonomi & Skatter

Kontoret i hemmet

Inlägg 1 av 5

2004-09-30, kl 21:43

username

Johan
Lindahl

Inlägg: 4

Kontoret i hemmet

Hur stor del av hyran, telefon, bredband mm kan man dra av om man har enskild firma och kontoret hemma i lägenheten? Hur går man till väga för att göra detta?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2004-10-03, kl 15:24

username

Ola
Svensson

Inlägg: 25

Gå in på skatteverkets hemsida där kan du läsa hur mycket du kan dra av, men det måste vara ett speciellt avdelat rum i lägenheten som verkligen inte används till annat. Är väldigt besvärligt. Telefon är bara att teckna ett företagsabonnemang hemma, eller ha specificerad räkning och dra av dina samtal du ringer. Bredband samma sak, ta ett företagsabonnemang.

Mvh Ola

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2004-10-12, kl 17:11

username

Fredrik
O.

Inlägg: 41

4000:- är schablonavdraget för kontor i hemmet, ev. kan man dra mer om man verkligen kan visa upp att en stor del av verksamheten är hemifrån. Du behöver inget företagsabonnemang på bredband eller mobilen, det är bara att dra av. Om du vill dra av även fast telefoni så bör du ha företagsabonnemang.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2004-10-29, kl 12:37

foretagande

foretagande

Inlägg: 1379

Om man gör avdraget med 4.000 så är det en schablon. För att få göra detta krävs bara att man jobbar hemmifrån åtminstone 800 timmar per år (ungefär halva årsarbetstiden). Man behöver då inte visa på att man har ett speciellt inrättat rum för företaget. Har man detta så kan man istället göra avdrag för så stor del av de totala driftskostnaderna för lägenheten som berör "arbetsytan". Har man en bostad på ex 100 kvm och använder 20 till företaget blir 20% av elräkningarna en kostnad för företaget

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2004-11-17, kl 23:28

username

Niklas
Björnestål

Inlägg: 50

Det kan vara svårt att få göra avdrag för bredband/telefon. Fick papper från rsv igår där de överväger att inte godkänna mitt avdrag för bredband :(

"Många privatpersoner har numera bredbandsanslutning i hemmet och det får förutsättas att du skulle haft detta i hemmet för privat användning oavsett om näringsverksamhet bedrivits"

För att få göra avdrag måste man visa att det är ökade kostnader förorsakade av näringsverksamheten, dvs kostnader som man inte skulle ha haft annars.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat