Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Övrigt

Kassasystem för liten butik

Inlägg 1 av 2

2007-03-15, kl 11:42

username

Kristina
Nyström

Inlägg: 1

Kassasystem för liten butik

Hej,

jag är med och driver en butik som behöver ett (nytt) kassasystem. Vi
har en omsättning på över 1 miljon men ett dåligt lagersystem. 
Tyärr har ingen i verksamheten tillräcklig kompetens inom detta. Kan du
ge tips på vad man ska tänka på, vilka funktioner som är viktiga och
vilka man kan prioritera bort? Har du tips på billiga och enkla
kassasystem som även håller för framtida expansion?



vore (så klart) väldigt väldigt tacksam för hjälp.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2007-03-16, kl 13:26

username

Andreas
Flemsjö

Inlägg: 7

Hej Kristina!

Du är inte ensam. Det finns många mindre butiker som idag har svårt att hålla ordning på lagersaldo. Orsaken är oftast att man har ett fristående kassasystem som inte innehållar några kopplingar till ett ekonomisystem. Butiksinnehavaren måste därför själv i efterkant uppdatera lagersaldon vilket både tar mycket tid och att du riskerar att uppdatera fel produkt.

Det som är viktigt att tänka på är därför att du investerar i ett kassasystem som automatiskt uppdaterar lagersaldot när du säljer produkten. Eftersom du säger att kompetensen inom företaget inte är så stor inom hantering av kassasystem bör du också skaffa ett kassasystem som är mycket enkelt att använda.

De viktigaste funktionerna du bör tänka på är att lösningen är enkel att använda, innehåller koppling till ditt lagersystem och uppdaterar all ekonomisk information så att du undviker dubbelarbete.

Det finns en rad olika kassasystem på marknaden. Sök exempelvis på kassasystem på www.google.se så hittar du en rad olika leverantörer.

Mamut, företaget som jag arbetar på, erbjuder mindre företag en modern och användarvänlig kassalösning som direkt på skärmen visar dig aktuellt lagersaldo och som också uppdaterar ditt lagersaldo vid försäljning. För att förenkla ditt arbete finns vägvisare som hjälper dig med exemeplvis dagsavslut. Allting bokförs automatiskt så att du istället kan ägna din tid på att sälja och erbjuda bra service.

Lösningen är integrerad med Mamut Business Software som är ett komplett ekonomisystem anpassat för mindre företag. Lösningen finns både för att installera direkt på en dator eller med hårdvara, allt beroende på vad du vill ha.

Priset för Mamut Kassa är 4 900:-, om du har det installerat på en vanlig PC. Priset för ekonomisystemet Mamut Office Professional är för närvarande 4 890:-, serviceavtal tillkommer.
 
Med Mamut Kassa och Mamut Office professional har du allt du behöver för kassalösning, fakturering, bokföring, lagerhantering, lönehantering, säljstöd samt en webbutik som du kan ha som ett komplement till din vanliga butik.
 
Du kan också få hjälp av en av Mamuts återförsäljare att installera programmet och hjälpa dig med val av hårdvara.

Läs mer på: www.mamut.se/kassasystem
Eller ta kontakt med våra kundrådgivare på 0200 92 01 20 för mer information.

Lycka till!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat