Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

Vad gör jag härnäst?

Inlägg 1 av 4

2007-12-05, kl 20:45

username

Jesper

Inlägg: 14

Vad gör jag härnäst?

Hej! Jag har precis fått mitt F-skattebevis för min enskilda firma från skatteverket och funderar lite på hur jag ska fortsätta från detta.

Jag antar att jag bör skaffa ett företagskonto, och inte använda mitt privata. Men vad kostar det? Bankgiro är inte nödvändigt.

Ska jag vänta på fler dokument ifrån skatteverket om hur jag ska gå tillväga för att göra bokslut, ha koll på moms osv.? Jag har för mig jag läste att man som företag hade ett litet skattekonto där man kunde logga in och få en översikt på preliminärskatt och plus/minus?

Mvh

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 4

2007-12-06, kl 10:51

hfohrman

hfohrman

Inlägg: 368

Om du anmält årsmoms och dessutom har bokföringsår som slutar 31/12 2008 så lär du inte få så mycket mer från skattemyndigheten. Du kommer förvisso att få ett f-skattebeslut i januari som talar om hur mycket som skall betalas varje månad f.o.m 12 feb.

Vad gäller bokslut, bokföring osv så får du inget mer från dom utan deom förutsätter att egenföretagare kan detta eller så får dom köpa denna hjälp.

Har du månadsmoms så får du snart blanketter för att betala momsen. Och så kommer det sedan månadsvis blanketter som du skall fylla i. Men hur man fyller i det får du läsa dig till.

För månadsmomsen och skattekontot så kan du logga in på skatteverkets hemsida med e-ID. 

Och att fixa ett företagskonto  kan ju alltid vara bra.  Eftersom du inte behöver bankgiro nr så kan du ju lätt hitta en bank som har konton som är gratis (du kan öppna ett privatkonto).

Och så bör du kanske fixa dig ett bokföringsprogram.


Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 4

2007-12-08, kl 14:26

username

Jesper

Inlägg: 14

Hej och tack för svaret!

Har köpt programmet Visma Enskild Firma som jag tyckte verkade enkelt att använda. Funderar bara på hur jag ska bokföra preliminärskatten när den ska börjas betalas in om några månader? Ska jag lägga in detta som utbetalningar?

Det här med namn på enskild firma. Jag har inte registrerat något namn hos bolagsverket då jag tycker det är en onödig kostnad. Men vad har jag rätt att använda för namn på fakturor osv. nu? Bara mitt eget namn, eller kan jag t.ex. lägga till ett "solutions" efter för att piffa upp det lite?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 4

2007-12-08, kl 16:56

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Namnfrågan:
Namn kan vara skyddade. Har du ett namn registrerat hos bolgassverket vet du att det är grönt. Har du INTE ett registrerat namn riskerar du att någon annat företag HAR, eller ännu värre registerar det namnet, eller så likt att du tvingas ändra ditt namn:

Skräckscenario: Du startar Jesper Solutions utan skyddat namn. Du gör en massa marknadsföring och börjar bli populär.  DÅ registerar någon annan det namnet. Och du måste antingen byta namn = förlora kunder till dem eftersom de har namnrätten och de har rätt att ... eller du får betala en HÖG avgift för att köpa in namnrätten.

Att prova en kort tid utan namnskydd är en sak -för att se att man kan få det hela att fungera, men annars gäller att du skall:
-Skydda företagsnamnet:
-Skaffa den websida som passar ditt företagsnamn. Och helst både .com och .se.
Men det är som alltid en avvägning.
 

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat