Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum ABC för dig som vill starta eget

konstituerande styrelsemöte

Inlägg 1 av 5

2006-10-03, kl 12:19

username

Medlem
#35446

Inlägg: 9

konstituerande styrelsemöte

Vi ska ha konstituerande styrelsemöte i vårat snart startande AB, vet någon var man kan hitta en bra mall, eller är det någon som vad som skall stå med på dagordningen.

MVH petter

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2006-10-03, kl 13:47

username

Andreas
Eriksson

Inlägg: 1

Du kan hitta en bra mall på www.motorofritid.com

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2006-10-03, kl 14:03

foretagande

foretagande

Inlägg: 1379

Vad är det ni ska ha egentligen? Ni kan ju inte ha ett styrelsemöte i en organisation som ännu inte finns. Om det är protokollet för att tillsätta en första styrelse under bildandet så görs det i stiftlseurkunden och mallar till det finns på bolagsverket.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2006-10-03, kl 14:32

username

Medlem
#35446

Inlägg: 9

styrelsen kommer ju att tillättas i bolagsordningen och sedan bör vi väll ha ett kostituerande styrelsemöte där vi beslutar om vd och andra poster samt antar den föreslagna bolagsordningen.`?
 

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2006-10-04, kl 14:32

foretagande

foretagande

Inlägg: 1379

Nej, riktigt så är inte tågordningen. Styrelsen tillsätts inte i bolagsordningen, då skulle man ju behöva ändra den varje gång man skulle ändra styrelse.
Bolaget bildas genom att några personer stiftar det och avsätter en summa pengar (aktiekapitalet) till bolaget. Samtidigt så tillsätter stiftarna en styrelse som ska leda företaget och vara de som har teckningsrätt för firman. Detta görs i stiftelseurkunden.

VD är en anställd person i firman och har egentligen ingenting med styrelsen som sådan att göra. En VD kan visserligen tullhöra atyrelsen men då har ha två olika poster en som styrelseledamot och en som VD. Det är alltså inte så att en av styrelsens medlemmar ska ikläda sig rollen som VD. HAr man fler än en styrelseledamot så ska däremot en vara styrelseordförande men även detta ska beslutas om vid stidftandet  dvs i stiftelseurkunden.
Några andra poster än styrelseordförande och styrelseledamot finns inte i en bolagsstyrelse, tillskillnad från en styrelse i en förening där man kanske har en vald sekreterare och kassör.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat