Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

T-shirttryck

Inlägg 1 av 5

2004-09-05, kl 23:24

username

Fredrik
Hjorth

Inlägg: 11

T-shirttryck

Funderar på att starta mitt första företag. Jag har haft ett öga på T-shirttryckeribranschen ett bra tag nu. Har sett hur etablerade företag för skyhögapriser erbjuder sig att trycka t-shirts åt folk. Har en idé där kunden helt enkelt går in på hemsidan, registreras sig som kund, laddar upp en bild som personen i fråga skulle vilka ha tryckt på en t-shirt. Sen ordnar man med tryck. Självklart skulle detta inte fungera i större magnitud vilket troligen är anledningen till att de företag som erbjuder kunder att trycka på t-shirts i form av avslutningströjer elelr dylikt ahr färdiga tryck att välja emellan. Vad tycker ni? Låter det bra? Kan ju tillägga att ett av de mest etablerade företagen tar 250 kronor för ett tryck som man väljer själv.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2004-09-12, kl 18:08

username

Viktor
Bergman

Inlägg: 3

attitude.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2004-09-20, kl 22:36

username

Patrik
Radacic

Inlägg: 13

Praktiserar just nu på ett företag som trycker på kläder. Det som kostar mest som företaget tar betalt för är att framställa en schablon. Schablonen är en ram som man använder för att trycka på kläderna. Den och färgen och arbetet är det man betalar mest för. Ett attitude erbjuder billigt pris är bra, vet bara inte hur de gör det :) För man måste göra en ny schablon vid varje tryck vilket leder till mycket extraarbete /Patrik

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2004-12-01, kl 19:28

username

Fredrik
Nilsson

Inlägg: 3

Screentryck.... Dvs PRINT!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2005-03-08, kl 07:55

username

Medlem
#25571

Inlägg: 3

Hej ecommerce. Det är jättedyrt att trycka enstaka plagg i Sverige. Det beror inte på att någon tjänar storkovan på att lura folk. Som pixel_legolas berättar så är det kostnaden för arbetskraften som drar upp priserna. Likaså kostar maskinparken i ett fungerande litet screentryckeri kanske 200 000. Skall man dessutom trycka i tusentals av samma tryck får man räkna med miljoninvesteringar.

Attitude.se räknar nog med att ha en rackarns snurr på sina tryck och får knappast tid ens att äta lunch för att hinna med att tjäna in sina pengar :) De trycker heller inte vilak bilder som helst. Bara 1-2 färg utan toner, dvs inga fotobilder alltså. Sannolikheten att man får så mycket jobb utan stor och kostsam annonskampanj är liten.

Alternativet är att köra med sk. färglasertransfer som man kopierar och värmer på med en värmepress. Problemet då är att det inte håller länge i tvätten. (Vad tillverkaren än säger) och att du helat tiden måste köra ut fyrkantiga bilder. Tryck på allt annat än vita plagg är väldigt besvärligt.

Till detta kommer alltså att prissättningen i ditt fall (250kr) troligen gör att du kommer att arbeta ut dig fort. Du bör ha 2-4 kunder i timmen varje dag, åtminstone för att gå runt...

Att göra en schablon, framkalla, passa in i maskin och tvätta den efteråt är kanske 1-2 timmars jobb beroende på flyt.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat