Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Export & Import

Återförsäljare leksaker

Inlägg 1 av 3

2008-02-20, kl 17:16

rarabarn

rarabarn

Inlägg: 8

Återförsäljare leksaker

Hej. Jag vill bli en återförsäljare av leksaker från USA (Melissa & Doug). Behöver jag teckna något avtal med dom, eller räcker det att jag kommer överrens med en som kallar sig 'sales manager' i england som distribuerar deras leksaker?

Mvh Eva

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2008-02-20, kl 18:06

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Beror på omständigheterna. Men återförsäljaravtal är bra. Om du bölir återförsäljare med "ensamrätt" (finns vissa begränsningar innom EU hur mycket ensam man blir men ...) så är det i alla fall bra med ett avtal som skyddar dig. Och leverantören.
 

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2008-02-21, kl 01:43

username

Kent

Inlägg: 204

Håller med Per men fyller på med lite mer matnyttigt. Det räcker med ett avtal med leverantören i England men kan du få ett avtal med den amerikanska leverantören så har du ett mycket sarkare avtal som skyddar dej bättre. Frågan är ju om det redan finns en generalagent i Sverige eller inte. Finns inte det kan du ju försöka få den agenturen och då har du "ensamrätt" i Sverige. Det innebär inte att ingen annan kan importera deras saker. Det innebär att ingen annan kan importera deras saker från ett land utanför EU till Sverige utan ditt godkännande. Däremot kan andra importera dera produkter från ett annat EU land. Men för att bli generalagent krävs ofta lite mer engagemang och större summor för att klara deras krav på synlighet (reklam) och distributionsnät. Ett tips i så fall är att du fixar ett sådant avtal och så pratar du med den engelska leverantören om du kan använda dom som din kanal för importen och då slipper du stora omkostnader i början.
Lycka till!

Inläggets betyg
Svara Svara med citat