Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Övrigt

HJÄLP J*vla lagar och skit

Inlägg 1 av 2

2008-05-28, kl 21:05

DEriksson

DEriksson

Inlägg: 7

HJÄLP J*vla lagar och skit

Hej alla,

nu har jag hittat en stor produkt som kommer slå hårt på svenska marknaden, Jag kommer att importera den från Öst och undrar hur kan man vara säker om det är en kopia eller vem som är uppfinnaren av denna hur ser det ut , ?? blir man tredje part och mina ÅF fjärde man och kunden femte man o.s.v ??

Är det bara att köra eller vad ska man tänka på man vill ju inte bli stämd , också är ju produkten så pass ny så man finner ju inte nån info om den...


så snälla hjälp mig är ni snäll...


Mvh

Danne

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 2

2008-05-29, kl 07:40

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Daniel
svar UPA:

1. Om produkten är en kopia,  eller om den på annat sätt har rättighetskrav från t.ex. uppfinnare som inte är inblandad i produktionen som du har fått kontakt med - då skall du inte röra den. Kan kosta miljoner. Utan du måste få besked av leverantören om att det är original. Du skall INTE ha ett muntligt svar - inget värt i en rättegång, utan du skall ha ett SKRIFTLIGT svar - helst skrivet på säljarens brevpapper med signatur. Har du det och det är något fel så är du i vart fall delvis skyddad för då kan du hävda att du agerat i "gor tro".


2. Om varan är från EU-land och du har klarat av punkt 1 ovan så kör.


3. Om varan är från land UTANFÖR EU så måste du se till att du får de formella rättigheterna till varan från de som äger rätten till produkten. Utan det - glöm det hela.

Tips: En företagsförsäkring med rättsskydd är inte så dumt.

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat