Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Export & Import

Egetklädmärke

Inlägg 1 av 5

2008-01-29, kl 23:16

username

Christian

Inlägg: 1

Egetklädmärke

Jag tänkte försöka starta ett egetklädmärke. Är det någon som har några erfarenheter från detta? Vill designa tröjorna helt från grunden, ända från att dom sys upp och inte beställa från någon hemsida där själva tröjorna redan är sydda och man bara trycker dit sin egen text. Har ni några bra tips?
Hur kommer man i kontakt med folk som syr upp kläder och vad tror ni det kommer att kosta att sy upp tex ett 30 tal tröjor med själva layouten man vill ha på t-shirten utan tryck? Sedan till trycket, vad tror ni det kommer att gå på? Sammanlagt vad kommer en tröja ungefär att kosta att tillverka?

tacksam för svar.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2008-01-30, kl 08:44

MrKaj

MrKaj

Inlägg: 87

En del kommer säkert att säga; hitta ett kinesiskt företag... Jag tycker du ska kolla runt med tillverkare i de nya EU-medlemdsländerna .. tex. baltländerna så slipper du tänka på tull osv. Det är enklare än du tror att hitta tillverkare i andra länder. Gör så här: identifiera ett par länder som du är intresserad av... tex littauen eller lettland, ring sedan upp deras ambassad här i svergie och be dem skicka kontaktinformation om företag som de kan rekommendera. Dessa företag har säkert rent mjöl i påsen och är väletablerade, eftersom ambassaden mer eller mindre går i god för dem...

Vad det kan kosta? helt omöjligt att svara på... det beror ju helt på materialet, kvalite, volym, återkommande beställningar, osv osv

lycka till

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2008-02-27, kl 23:30

username

Marcus

Inlägg: 3

Är också i precis samma tankar, även mycket intressant svar av Kaj. Hade funderingar på Kina eller nånstans i Asien men det kanske förenklar mycket genom att ha det närmare.. Är kvaliteten jämnställd mellan baltläderna och asien? Är det stor pris skillnad mellan dom, avräknat tullavgifter osv.
Och Christian om du har fått tag i någon kontakt vore det trevligt om du hörde av dej och berätta om dina erfarenheter, tänker starta ett sportmärke om ca en månad..=)

/Marcus [email protected]

Marcus
[email protected]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2008-02-28, kl 07:14

MrKaj

MrKaj

Inlägg: 87

Jag var på studiebesök i littauen, hos en möblefabrik som tillverkar en stor volym soffor till IKEA. Det kan väl vara en lite indikation på priser och kvalite. Tänk sedan: ingen tull - och frakten lär ju kosta mycket mindre eftersom littauen bara ligger rätt över plurret :)

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2008-03-19, kl 23:10

stampe72

stampe72

Inlägg: 17

Är också inne på samma spår som ni, men för barnkläder. Skulle vara intressant att utbyta lite erfarenheter. har ni lyckats hitta några bra leverantörer? Hur är det med kvaliten? Går det även att få tag på ekologiska kläder?

Skicka gärna ett mail: [email protected]

/Eva

EvaF
www.fadeeldesign.com

Inläggets betyg
Svara Svara med citat