Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Affärsidéer

Starta eget utomlands

Inlägg 1 av 3

2006-05-21, kl 16:21

username

Snezana
Tubic

Inlägg: 3

Starta eget utomlands

Vi är ett par tjejer som har funderat på att öppna eget i Cypern, ett uteställe. Men utan någon information eller någon fakta så kan man inte komma någonstans. Om de är någon som vet lite mer om sånt så skulle jag/vi bli glada om ni kunde ge lite tips och några priser om hur mycket de skulle kosta. Och om det finns lagar eller något som skulle kunna få det att bli svårt för oss att öppna detta.?

Tack på förhand

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2006-05-22, kl 12:53

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Cypewrn är med i EU, om det är grekdelen ni talar om. Då är det bara att köra. Men tala först med Cyperns ambasad om hur ni gör. En lokal revisor i Cypern - helt en lokal, kan vara bra att ha.

Se bara upp med att folk ibland ger för höga priser till utlänningar. Ni kan resa ner och tala med andra utlänningar i området med egna företag och höra om deras erfarenheter.
Per, New Delhi

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2006-05-23, kl 18:12

username

Martin
Lindgren

Inlägg: 7

Tänk på att det som folk oftast INTE tänker på är att mentaliteten på myndighter etc inte är som i Sverige. Om ni planerat att få tillstånd osv klara till ett datum tar det oftast 1-2 v. längre än planerat! Bank väsände och myndigheter tar oftast lång tid - om ni skall göra det själva. Ta kontakt precis som per nämnde med någon som kan fixa sånt här åt er. Normalt brukar även revisorer kunna fixa persnr osv.

mvh
Martin, Kreta.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat