Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Övrigt

Betalningssystem?

Inlägg 1 av 6

2005-12-24, kl 20:04

username

Eva
Guillén

Inlägg: 7

Betalningssystem?

Hej jag har en liten hemsida och jag vill utveckla den med en webshop men jag vet inte vilket betalningssystem som är enklast för en verksamhet som inte är så himla stor? Vill ju inte lägga ut en massa pengar på företag som bara tar betalt för att jag får mina grejer sålda.... är lite vilsen när det gäller detta.

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 6

2005-12-25, kl 03:57

username

Admir
Hercinovic

Inlägg: 170

Ta Paypal eller Payson ... där kan du också ta betalt med kort.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 6

2005-12-25, kl 19:52

username

Eva
Guillén

Inlägg: 7

Man skulle väl enkelt kunna skicka en faktura antingen via kundens produktbeställning eller via nätet...?

Är det någon som vet vad det kostar att skaffa bankgiro?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 6

2005-12-29, kl 19:05

username

Admir
Hercinovic

Inlägg: 170

Citat:

Ursprungligen postat av:

Jag betalar 200 kr per år för mitt bankgiro. Då ingår allt du kan tänka dig. Internetbanken och alla dess tjänster + att man får brev hem varje gång någon betalt till ditt bankgiro.



Det har inget med betalningsalternativ för webb att göra.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 6

2006-01-03, kl 14:35

username

Martin
Gorne

Inlägg: 8

Ett svenskt system www.spacecoin.se är enkelt att använda och passar bra för små företag.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 6 av 6

2006-01-06, kl 16:36

username

Henrik
Efternamn

Inlägg: 5

@ xochipitl

Jag skulle rekommendera PayPal (http://www.PayPal.com) som ditt betalningssystem via Internet. Jag skulle gissa att det är (om inte annat är på gång att bli) världens mest använda och tillförlitliga system för transaktioner av detta slag. Snabbt och effektivt.

Vad beträffar din fråga i övrigt, så kallas det du vill göra "e-commerce", eller på svenska, e-handel. Det finns två alternativa vägar för att skapa ett sådant på din website:

1.) Egenhändigt programmera en enkel webshop. Det behöver inte vara så svårt att göra detta. Men det kräver en hel del förkunskaper i script- och programmeringsspråk samt databasspråk, såsom t.ex. PHP (programmeringsspråk som kommunnicerar mellan dina kunder och din databas), MySQL (databasen och dess databasspråk).

2.) Ett enklare sätt är att köpa ett redan färdigt e-handelssystem. Jag letade lite och fann t.ex. E-Butik.se (http://www.e-butik.se). Prova och se om dessa kanske har något bra för ditt ändamål. Här är ett annat exempel på ett ställe som (tror jag) tillhandahåller e-handelssystem: http://www.dataforlaget.se/. Här är länk till en sida som beskriver vad e-handel är och hur det fungerar: http://money.howstuffworks.com/ecommerce.htm.

Kom att tänka på en grej till. Om jag vore du, och skulle starta en webshop; se till så att du inte hyr den (ser att det ser ut som att E-Butik.se kanske gör så), utan att du instället köper loss ett system som du inte behöver betala en månadskostnad för, istället. Detta innebär att när du köpt din webshop/e-handelsbutik, så får du ett antal filer (script-filer, mappar och diverse filer), som du sen installerar på din webserver med hjälp av ett ftp-program (filöverföringsprogram för Internet). Dom som du köper webshopen av bör även ha en support (ska ingå i priset), som du kan fråga hur mycket du vill, om hur du exakt ska göra för att få igång din butik.

Förlåt att jag har babblat för länge här :) Hoppas att du får till det, med din web-butik!

Henrik

Inläggets betyg
Svara Svara med citat