Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Bokföring, Ekonomi & Skatter

Frågor om Handelsbolag

Inlägg 1 av 3

2005-11-14, kl 08:34

username

Henrik
Andersen

Inlägg: 2

Frågor om Handelsbolag

Funderar på att starta upp ett handelsbolag ihop med mina föräldrar. Företaget ska enbart sälja varor, ej tjänster. Att företaget ska moms-registreras vet jag, men hur är det med F-skatt (FA-skatt). Behövs det? Vi kommer inte att ta ut någon lön eller annan större ersättning från företaget dom första åren då vi alla har andra jobb vid sidan om. Hur gör man lättast för att hålla kvar pengarna i företaget till framtida investeringar/uttag utan att behöva betala skatt nu och sen när man tar ut pengarna?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 3

2005-11-14, kl 11:13

daniel234

daniel234

Inlägg: 78

Det kan vara väldigt bra att ha f-skatt. Annars får ni nog svårt att få kunder.

/Daniel
www.foretagande.se
www.bokshopen.se

www.Trendystuff.se

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 3

2005-11-14, kl 19:57

foretagande

foretagande

Inlägg: 1379

Ett handelsboalg ka inte ha FA-skatt, det kommer aldrig att vara någon som anställer bolaget, det är en ren F-skatt som gäller. Det måste ni ha om ni ska bedriva verksamhet, det spelar ingen roll om ni säljer tjänster eller varor bolaget ska ändå ha F-skatt.
Ni bbehåller pengarnai bolaget genom att låta dem stå kvar på bolagets konto eller investerar i tillgångar som är bolagets. Den delen av resultatet som finns kvar i bolaget när året är slut beskatts bara med 28% expantionsmedelsskatt istälelt för vanlig skatt och egenavgifter. Observera att ett HB inte är ett eget skatteobjekt utan att det är ni som delägare som kommer att beskatts för bolgets vinsteroch ävenför expenstionsmedelskatten.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat