Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Övrigt

Tänka på vid övertag?

Inlägg 1 av 5

2005-10-19, kl 20:02

username

Marika
Palin

Inlägg: 5

Tänka på vid övertag?

Vad ska man tänka på vid övertag av kontrakt? Som nybörjare har jag blivit "varnad" för detta eftersom man måste sälja kontraktet igen om det går dåligt, vilket ibland kan vara svårt.
Så vad ska jag tänka på innan jag tackar ja? När jag pratar med ägaren, finns det några frågor jag bör ställa? När jag tittar på lokalen, finns det något jag bör titta extra noga efter där?

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2005-10-22, kl 17:40

Rydberg

Rydberg

Inlägg: 28

Vad är det du skall överta ?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2005-10-23, kl 01:48

username

Marika
Palin

Inlägg: 5

Övertag av hyreskontrakt till lokal, alltså man betalar en stor summa pengar för att köpa hyreskontraktet av förra ägaren.
Hittade en sida där det stod en hel del om vad man bör ta reda på, men jag tänkte om nån har erfarenhet och vet lite vilka hinder man kan tänkas stöta på, vad man bör undvika, hur man ska gå till väga osv. Vad jag har förstått så kan man ta lån för att ha råd med köp/övertag av hyreskontrakt, och så medföljer diverse inventarier. Sen ska man plocka med sig en jurist som ska godkänna lås och larm mm. Hur får man tag på en jurist förrästen?

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2005-10-23, kl 17:48

Rydberg

Rydberg

Inlägg: 28

okej, tyvärr kan jag inte denna branchen så bra så jag vågar komma med något. När det gäller jurist däremot är det enkelt, kontakta en advokatfirma så hjälper dom dig.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2005-10-23, kl 23:15

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Hyreskontrakt köps o säljs i Sverige vad avser företag. Normalt. Du skall kolla hur lång tid det är kvar på kontraktet så den inte bara gäller i t.ex. ett år, för när kontraktet går ut skall denomförhandkas men hyresvärden kan i princip kasta ut dig.

Är priset rimligt? dels i förhållande till vad du har råd med, dels till priser för motsvarande lokaler i samma område - fråga gärna andra företagare i området vad de betalat eller tror att priset skall vara. Jurist hittar du på Gula sidorna. En affärsjurist vill du ha.
Per Öberg

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat