Enkel registrering helt gratis

Forum för företagare

Det är helt kostnadsfritt att läsa eller skriva inlägg i forumet och det enda vi kräver är att du är medlem.

Bli medlem
Forum Övrigt

Angående Ltd.

Inlägg 1 av 5

2005-06-09, kl 14:49

username

Tom-Filip
Johansson

Inlägg: 2

Angående Ltd.

Jag har sökt lite i forumet men utan att hitta något tillfredställande svar så därför skapar jag en egen tråd och hoppas att någon kan svara på de frågor jag har.

Mitt problem ligger i vilken företagsform jag ska registrera mitt företag i, det mest fördelaktigt verkar ju vara att starta ett AB. Men 100 000 pistoler är rätt mycket pengar, därför har jag varit inne på att starta ett Ltd (Limited Company/Liability) altså ett företag som är brittiskt bolag som är registrerat i Storbritannien men har en filial i Sverige.

Är det någon här på forumet som har gjort detta? Vad var bra och vad var mindre bra att lösa det på detta vis?

Jag har sett att det finns företag som är baserade i Sverige som kan hjälpa till med registreringen, tex www.abdirekt.se som tar 3 650 kr för att sköta allt som har med registreringen att göra. Visst skulle jag kunna vända mig till dem med mina frågor men det känns som om de skulle bli rätt så vinklade till deras fördel.

Så, om det är det någon här som har någon erfarenhet av att registrera eller att driva ett Ltd. så skriv gärna en "recension". :)

Svara Svara med citat

Inlägg 2 av 5

2005-06-09, kl 16:38

PerÖberg

PerÖberg

Inlägg: 1918

Hmm, inte helt enkelt. Att öppna företag i England är inget problem. Men du måste ha en gatuadress där. Och en revisor och minst en "director" och en "company secretary" - den sistnämnda ansvarar för att ge in alla dokument till myndigheterna bl.a. måste en del papper in 2 ggr per år. Allt detta kostar en slant även om aktiekapitalet kan vara litet. Det engelska företaget måste vara skattskriven även i Sverige om du bedriver verksamheten i Sverige - och betala svensk skatt, förutom engelsk (även om man får dra av den svenska från den engelska). I västa fall behöver du ett dotterbolag och är då tillbaka på ruta ett. Har du däremot ett engelsk företag som bedriver verksamhet från England, t.ex. säljer via en hemsida och tar betalt via England, osv. så kan det finnas vissa fördelar då du isåfall bara betalar engelsk skatt - men allt hänger på vad du skall göra och hur. Per Öberg

Per Öberg, New Delhi
Den verkliga Indienspecialisten - import - export och en massa annat

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 3 av 5

2005-06-09, kl 17:41

larsarenander

larsarenander

Inlägg: 1436

Du kan göra liknande när det gäller Lettland, kanske lite närmre, flyg till Riga 1 timme Låga driftkostnader och även levnadskostnader när du är där. Detta säger jag med ca 10 års erfarenhet av framför allt Riga. Även där finns det dubbelskattningsavtal. men är du eller någon annan intresserad att på ett eller annat sätt bedriva handel därifrån så hör av er.

[email protected] EKONOMISTYRNING Utgivning av min bok KVINNA I STRID. Engelsk version WOMAN IN BATTLE ISBN NR 978-91-981066-1-9 finns nu tillgänglig i Sverige.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat


Inlägg 4 av 5

2005-07-02, kl 21:18

mrnowhereman

mrnowhereman

Inlägg: 311

Jag avråder från att starta företag utomlands i tex england. Du kommer bara betala en massa olika konsultarvoden för revisorer, fiktiva gatuadresser, skattekonsulter osv. Börja med enskild firma eller HB, går det bra - ombilda då till svenskt AB. Aktiekapitalet kan vara annat än kontanter, tex inventarier eller maskiner. Även enskilda firman kan utgöra apportegendom.

Inläggets betyg
Svara Svara med citat

Inlägg 5 av 5

2005-07-12, kl 23:23

username

Jonte
Krig

Inlägg: 59

Citat:

Ursprungligen postat av:

men är du eller någon annan intresserad att på ett eller annat sätt bedriva handel därifrån så hör av er.



kontakta mej
[email protected]

Inläggets betyg
Svara Svara med citat